Zo kun je jouw nieuwe dakkapel inrichten

Een dakkapel plaatsen in Drenthe kan een geweldige manier zijn om extra ruimte en licht in huis te creëren. Het kan een slaapkamer of zolderkamer transformeren tot een functionele en comfortabele leefruimte in plaats van een donker hol. Maar als het gaat om het inrichten van een dakkapel, kan het een uitdaging zijn om deze in te richten. Wat moet je opeens met zoveel ruimte? Wij vertellen het je in dit artikel.

Werkkamer 

Waar een splinternieuwe dakkapel allereerst zeer geschikt voor is, is een werkruimte. Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk je bureau tegen het raam aanzetten. Het extra licht van de dakkapel zorgt ervoor dat je fijn kunt werken met voldoende frisse lucht. Zorg voor voldoende kastjes en lades onder je bureau en je hebt ook nog eens een hele hoop opslagruimte voor andere spulletjes. Een werkruimte in een dakkapel moet goed geïsoleerd worden om te zorgen voor een rustige en productieve omgeving. Het is belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie en verlichting voor een productieve ruimte. 

Badkamer 

Als je echt voor meer luxe wilt gaan, zou je zeker een extra badkamer moeten creëren in jouw dakkapel. Een dakkapel kan namelijk zorgen voor extra hoogte en lichtinval, wat een badkamer een ruimer en lichter gevoel kan geven. Het bad of de douche past prachtig onder de ramen van de dakkapel waardoor je heerlijk kunt ontspannen, kijkend naar de strak blauwe lucht. Een dakkapel in je badkamer is sowieso erg prettig, aangezien veel licht in de badkamer vaak erg van pas komt. Vooral als je een groot gezin hebt! 

Zithoek 

Heb je kinderen die al wat ouder zijn en het liefst een eigen plekje hebben? Of wil je gewoon wat meer ruimte creëren om alleen of met vrienden tot rust te komen? Wat je er ook van maakt, een dakkapel maakt het mogelijk. Je kunt een bankje neerzetten in de dakkapel en hierop heerlijk naar buiten turen. Als je echt groots wilt uitpakken, kun je ook een grotere bank en wat stoelen neerzetten. Vergeet niet om jouw persoonlijke stijl toe te voegen en maak er een plek van waar je graag tijd doorbrengt.Dat staat garant voor een hoop gezelligheid. 

Opslagruimte

Deze optie is meer voor de hand liggend. Het laten plaatsen van een dakkapel zorgt er simpelweg voor dat je veel meer ruimte hebt. Als je niet meteen weet hoe je de ruimte moet indelen, kun je het eerst ook gewoon gebruiken als extra opslagruimte. Denk bijvoorbeeld aan ingebouwde kasten in de wand of lades onder het bed. Op die manier kun je meteen een beetje opruimen en overbodige spullen opbergen.

Geplaatst onder