Zo kun je het beste de woonkamer isoleren

Wil jij graag de mogelijkheden onderzoeken om je huis te verduurzamen en te besparen op je energierekening? Kijk dan eens naar de opties om je huis (beter) te isoleren. Er zijn diverse opties om je huis te isoleren, waaronder spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatie van het dak en isolatie door beter glas. Ben jij van plan om vooral je woonkamer te isoleren omdat je daar de meeste tijd doorbrengt en je het fijn vindt als het daar behaaglijk en warm is? Dan geven wij je hieronder graag tips om je woonkamer te isoleren. 

Ander glas of raambekleding

Bezit jij een woning met enkel glas? Dan is de eerste besparing al snel gemaakt. Door enkel glas te vervangen door dubbel glas en dan ook nog eens door HR+++ glas zorg je ervoor dat je ramen de komende jaren op de best mogelijke manier geïsoleerd zijn en de warmte beter binnen houden en de kou zoveel mogelijk buiten sluit. Als je vervolgens ook nog eens dikke gordijnen of vitrage voor de ramen hangt, weet je zeker dat je op dit punt de isolatie optimaal hebt verbeterd.

Vloer isoleren

Vaak verdwijnt er enorm veel warmte via de vloer. Veel mensen hebben dit niet in de gaten, maar vloerisolatie kan echt een flinke besparing op je energierekening teweeg brengen en ook nog eens zorgen voor warmere voeten in de winter. Vaak wordt vloerisolatie gedaan door het aanbrengen van isolatie aan de bovenkant van de kruipruimte met platen of isolatiekussens. Is de kruipruimte heel nauw en is het niet mogelijk om hier met goed fatsoen in te kruipen, dan kan de vloer van de kruipruimte ook geïsoleerd worden, zodat je op die manier de vloerisolatie toch optimaliseert. Wil je meer weten over vloerisolatie? Kijk dan gerust eens op de site van Vloerisolatie Info om meer te lezen over de diverse mogelijkheden die er zijn op het gebied van vloerisolatie. 

Kieren en naden opsporen

Heb jij het idee dat er veel kou binnenkomt door bepaalde tochtgaten of kieren? Sluit deze dan af door middel van een strip, kit of een tochtkussen. Zorg er echter wel altijd voor dat er voldoende mogelijkheid blijft om de boel te ventileren. Doe je dit niet? Dan heb je kans dat er schimmel ontstaat in je huis en dat is uiteraard ook niet de bedoeling. 

Spouwmuren isoleren

De muur tussen de binnen- en buitenmuur noem je de spouwmuur. Om de warmte in je woonkamer dus nog beter binnen te houden is het ook een aanrader om je spouwmuren te laten isoleren. Door het boren van kleine gaten in de gevel wordt het isolatiemateriaal naar binnen geschoten, totdat de muur vol zit met isolatiemateriaal. Vervolgens wordt alles weer netjes opgevuld en dichtgemaakt. Deze investering zal je direct geld besparen en ook nog een zorgen voor extra behaaglijke warmte in de woonkamer.

Geplaatst onder