Zo kies jij de beste pyjama

Genoeg slaap is belangrijk, maar hoe zorg je er nou voor dat je goed slaapt? In ieder geval het dragen van comfortabele kleding is belangrijk. Maar wat kun je het beste dragen als je gaat slapen? Een warme pyjama, een koele pyjama of kun je het beste niets dragen? We geven antwoord op deze vraag. Lees snel verder.

Welk materiaal past bij jou?

Een pyjama kan uit verschillende materialen bestaan, denk hierbij aan katoen, badstof, velours, satijn en zijden. Hierbij is het belangrijk om te bepalen of je het snel koud hebt of snel warm in bed. Heb je het snel koud? Dan is een badstoffen pyjama een goed idee om te dragen, deze stof is namelijk erg warm. Ook een katoenen pyjama is dan een goed idee als je het snel warm krijgt, omdat je hier niet zo snel in zweet.

Een zijden pyjama is erg licht en kan daardoor erg comfortabel aanvoelen in bed. Velours is geschoren badstof, heerlijk warm en zacht. Ga je voor een luxe pyjama? Dan is een pyjama van satijn een goede keuze. Het ziet er netjes uit en zit lekker. Daarnaast is deze stof perfect voor oudere mensen, deze stof is glad en daardoor gemakkelijker om uit bed te komen.

Welke pyjama’s zijn er allemaal?

Er zijn best veel verschillende pyjama die je kunt kopen. Zo heb je een pyjama met lange broek en lange mouwen, maar ook met korte broek en korte mouwen. Deze laatste wordt ook wel een shortama genoemd. Verder zijn er natuurlijk kinderpyjama’s met allerlei leuke en vrolijke printjes. Vergeet niet het huispak, dit is misschien geen pak waar je snel in zal gaan slapen, maar behoort wel tot de comfortabele kleding onder de pyjama’s. Een huispak voor heren en voor dames zijn er in allerlei soorten en maten.

Een badstoffen pyjama is dus geschikt als je een koukleum bent in bed. Heb je het snel warm? Dan Kun je beter voor een wat dunnere pyjama kiezen zoals een katoenen pyjama of van zijden.