Zo kies je de juiste ruimtebesparende trap

ruimtebesparende trap

Trappen zijn er in tal van verschillende soorten, formaten en modellen. Dit maakt het niet altijd even gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Welk trap past het beste bij de beschikbare ruimte in een slaap- of werkkamer? Wat is een geschikte trap om op de zolderruimte te komen? In dit artikel lees je meer over ruimtebesparende trappen. Welke ruimtebesparende trap is het meest geschikt voor jouw woning? 

Vlizotrap als klassieke ruimtebesparende trap

Een van de meest bekende en gebruikte ruimtebesparende trappen is de vlizotrap. Een vlizotrap wordt in het plafond bevestigd. Dit biedt het voordeel, dat de trap niet zichtbaar aanwezig is in een ruimte. Tegelijkertijd zit hier het nadeel aan, dat de trap altijd eerst moet worden uitgeklapt om op de zolder te kunnen komen. Vlizotrap bestellen? Dan kan je het beste kiezen voor een bouwpakket trap. Zo bespaar je flink op montagekosten.

Spiltrap als alternatief voor de vlizotrap

In plaats van een vlizotrap kan ook een spiltrap een interessante optie zijn. Een spiltrap draait als het ware om zijn eigen as. Het maakt dat de trap maar zeer weinig ruimte nodig heeft! Daarbij geeft het de trap een fraaie uitstraling. Handig, wanneer je de trap in de woonkamer wilt gebruiken om naar de eerste etage te komen. Nadeel aan een spiltrap is dat deze vrijwel altijd geplaatst moet worden. Zelf een spiltrap monteren is over het algemeen lastig. 

Steektrap voor in de slaap- en werkkamer

Een derde voorbeeld van een ruimtebesparende trap is de steektrap. Een steektrap biedt het voordeel, dat je deze heel eenvoudig op maat kunt maken. Zaag domweg een stukje van de trap af! Daarbij kent een steektrap diverse toepassingen. Gebruik de trap als opgang naar zolder, als opgang naar je hoogslaper, enzovoorts. Door een steektrap als bouwpakket trap te kopen, kun je deze zelf in elkaar zetten. Zo bespaar je op de kosten voor de montage hiervan!