Woonkamer inrichten

Woonkamer inrichten

Uw woonkamer inrichten?

Hoe wilt u uw woonkamer inrichten..? Het design van uw woonkamer hangt heel erg samen met de functie die uw woonkamer heeft. Uw woonkamer kan namelijk nogal wat functies hebben, en vaak is er ook sprake van gecombineerde functies. Afhankelijk van de omvang van uw gezin, of leefpartners kunt u rekening houden met de volgende functies:

  • Ontspanning
  • Gasten ontvangen
  • Werken
  • Kinderen (als deze deel uitmaken van uw gezin)
  • Delen met andere huisgenoten
  • Leven en eten (met bijvoorbeeld een open keuken)
  • Met welke facetten u rekening dient te houden met het inrichten van uw woonkamer weet u natuurlijk zelf het beste. Vaak blijkt in de praktijk dat wij heel goed weten welk bankstel we willen hebben, we verdiepen ons daarin en vinden vrij snel het juiste exemplaar.

Het zelfde geldt voor de vloer en andere relatieve basiszaken. Maar wat maakt jouw woonkamer nou uniek en geeft het die persoonlijke touch. Dat zijn vaak bepaalde designer zaken, soms zijn deze nog duurder dan uw bijvoorbeeld uw bankstel. Maar vaak vind u ook iets goedkoops wat net perfect aansluit bij uw wensen. Deze zaken bepalen de uiteindelijke sfeer en onderscheid uw woonkamer van die van uw vrienden.

Woonkamer inrichten persoonlijk

Uw heeft uw vloer in huis liggen en de muren zijn wel of niet gedaan en u krijgt het gevoel dat uw woonkamer nog niet af is. De finishing touch ontbreekt. U staat in uw huis en een bepaald gedeelte van uw muren voldoet nog niet, of u mist nog net dat mooie vloerkleed onder uw tafel. Gaat u net zoals de meeste mensen naar de bouwmarkt en kijkt u wat er beschikbaar is en schaft u dat kleedje aan wat al bij duizenden mensen in huis ligt. Of koopt u dat schilderij wat ook al duizenden keren over de toonbank is gegaan, of wilt u iets unieks? Iets wat echt bij u past en wat niet al tig keren is verkocht..?

Uw muren

De muren in uw huis zijn statische objecten. Uw kunt uw woonkamer inrichten op verschillende manieren, maar de muren bepalen voor een groot gedeelte de absolute beleving in uw huis. Licht inval speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook kleur en omvang. Voor een gedeelte zult u uw muren praktisch gebruiken maar heeft u wel eens gedacht aan design..? Geen muren die op u afkomen , maar muren die spreken.

U heeft het vast wel eens ergens gezien, van die prachtige tekeningen aan de muur of een complete muur in een bepaalde sfeer. Wat een verschil betekend dit bij de sfeer bepaling. Ook uw muren vallen onder het kopje woonkamer inrichten. Bekijkt u eens wat u kunt doen aan uw muur. Klik op de afbeelding hieronder en laat u volledig inspireren door de vele mogelijkheden van het aankleden van uw muren in huis.

Uw vloer

Heeft u er wel eens bij stil gestaan hoeveel invloed uw vloer heeft bij de sfeer bepaling van uw huis. Een vloer spreekt voor zich en bepaald voor een groot gedeelte de sfeer in uw woonkamer. Het is niet alleen de ondergrond waarop uw loopt, het geeft aan wie u bent en bepaald hoe u zich voelt in uw eigen huis. Als u bezig bent met uw woonkamer inrichten dan kunt u niet aan de vloer voorbij gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele vloeren verkrijgbaar, maar een vloer is een behoorlijk vast object. Een vloer vervangt u niet zomaar weer even en zou eigenlijk aangepast moet kunnen worden op elke activiteit.

Ons advies is dan ook om voor een vloer te kiezen die redelijk transparant is. Een vloer waarmee u nog alle kanten op kunt. U kunt namelijk heel makkelijk een vloerkleed aanbrengen op uw vloer en deze aanpassen aan uw sfeer. Maar wilt u dan een standaard vloerkleedje of wilt u een vloerkleed wat bij u past en wat sfeer bepalend is? Als u erover uit bent dat u iets speciaals wilt, bekijk dan eens wat Mijn Karpet voor u kan betekenen. Klik op de afbeelding hieronder en laat u inspireren!

Ramen en Afscheidingen

Denk u dat u klaar bent met uw woonkamer inrichten..? Dan heeft u het mis. Heeft u stil gestaan bij uw raamdecoratie, of de afscheiding tussen bepaalde ruimtes? Vrijwel bij alle huishoudens zie je dat mensen kiezen voor gordijnen of vitrages om hun ramen te decoreren en te zorgen voor de benodigde privacy. Maar helemaal op het gebeid van raamdecoratie en/of afscheidingsmogelijkheden hebben de ontwerpers niet stil gezeten. Wij van woonkamer inrichten hebben voor u een zeer unieke manier gevonden om te zorgen dat u de perfecte afscheiding krijgt. Klik op de afbeelding en laat u verrassen!

Praktische gedeelte

Uw woonkamer is de plek waar u over het algemeen het meeste verblijft, alleen of met uw familie. Deze plek moet dan ook bijzonder zijn, en u het gevoel geven dat u thuis bent. Maar hoe doe je dat..? Afhankelijk van de staat waarin uw woonkamer zich bevind.

Begin eens met een plattegrond te maken van uw woonkamer. Dit kan heel simpel. U heeft hiervoor alleen een stuk papier, een pen of potlood nodig en een centimeter. U meet hoe groot uw woonkamer is, en tekent deze maten uit in centimeters op papier. (Stel uw woonkamer heeft een lengte van 12 meter, dan tekent u dat op papier als 12 cm. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen een andere formule te gebruiken bijvoorbeeld meters worden centimeter x2. De woonkamer wordt dan 24 centimeter op papier. Bedenk u wel dat u voor al uw meubels dan wel dezelfde formule gebruikt.)

Met de meubels die u reeds in uw bezit heeft doet u hetzelfde. Teken ze uit op papier. (het liefst op een andere kleur papier dan uw plattegrond) Nu heeft u van uw woonkamer een plattegrond en van uw meubelen. Uw woonkamer inrichten wordt nu een eitje! Tip: hou op de plattegrond wel rekening met de deuren in uw woonkamer ook andere zaken zoals aansluiting van tv, radio en/of internet kunt u het beste op uw plattegrond tekenen. Nu u alles heeft uitgetekend gaat u uw woonkamer inrichten. U neemt de uitgeknipte meubelen en plaats deze op uw plattegrond tot u de perfecte opstelling heeft.