Wissellijsten als ideale lijsten voor foto’s: de voordelen en mogelijkheden

Wissellijsten zijn speciale fotolijsten, die het een stuk eenvoudiger maken om tussentijds de foto’s in een lijst te veranderen. Bij een wissellijst zijn er achter de houten lijst buigbare metalen klemmetjes aangebracht. Deze maken het mogelijk om het achterbord in korte tijd uit de lijst te halen. En om de gebruikte foto, tekening of het betreffende schilderij op die manier razendsnel te vervangen voor wat nieuws. Zo houd je jouw interieur spannend en afwisselend, en creëer je meer sfeer en charme in huis.

Welke voordelen heeft het gebruik van een wissellijst voor foto’s?

Wie ervoor kiest om wissellijsten te gebruiken, kan genieten van enkele interessante pluspunten van dit fenomeen. In de eerste plaats is een wissellijst uitermate praktisch als je regelmatig jouw interieur wat wilt aanpassen om visueel de spanning erin te houden. in een handomdraai kun je dan de achterkant van de lijst eruit halen en de betreffende afbeelding vervangen door een ander exemplaar. Een tweede voordeel is dat je een wissellijst perfect kunt gebruiken als je fotograaf of schilder bent. Tijdens een tentoonstelling kun je dan jouw presentatie snel en eenvoudig aanpassen op de behoefte van het moment. Ten derde, ook dat maakt de wissellijst aantrekkelijk, is dat deze relatief goedkoop verkrijgbaar is. Daarbij spaar je natuurlijk nog geld uit, omdat je niet voor elk schilderij of foto een aparte lijst nodig hebt.Doordat je met een wissellijst de inhoud snel kunt vervangen, is één of enkele lijsten aanschaffen voldoende in jouw situatie. In de vierde plaats heb je als particulier, zzp’er of ondernemer veel keuzemogelijkheden, zodat je de voor jouw perfecte lijst snel gaat vinden. Lijsten voor wisselende prenten en foto’s zijn in alle formaten en stijlen verkrijgbaar, zowel online als offline.

De mogelijkheden op het gebied van wissellijsten

Qua materiaalsoort zijn er veel opties voor wie een goede variabele fotolijst zoekt. Denk hierbij aan metalen lijsten, lijsten gemaakt van hout of bijvoorbeeld aan kunststof fotolijsten. Doorgaans zit er op wissellijsten voor foto’s een afdekkende glasplaat of een doorzichtige kunststof afdekplaat. Ook op dit gebied kun je kiezen wat je wilt. Bij goede aanbieders van fotolijsten bestaat de mogelijkheid om jouw wissellijst op maat te laten maken en ontwerpen. Alleen is deze optie vaak wel iets duurder dan gewoon kiezen voor een standaard lijst.

Een speciale variant wissellijst: de digitale fotolijst

Een speciale, eigentijdse variant op de traditionele wissellijst is het fenomeen van de elektronische fotolijst: hierbij kun je digitale foto’s projecteren op een lcd-scherm en een fotoshow laten afspelen op de door jou gewenste manier. Meer geavanceerde digitale fotolijsten kun je dusdanig instellen, dat ze de foto’s willekeurig of random laten zien. Maar ook kun je kiezen voor een vaste afspeelvolgorde. De projectietijd per foto kan hierbij doorgaans ook vooraf worden ingesteld. Dit is natuurlijk ideaal als je telkens andere foto’s wilt laten zien in de woonkamer, hal van jouw woning of in een andere ruimte. Je stelt jouw digitale fotolijst dan in volgens eigen voorkeur en kunt een fotoshow weggeven die volstrekt uniek is en zijn weerga niet kent. Ten slotte: digitale lijsten voor foto’s zijn net als de traditionele uitvoeringen in wisselende afmetingen te krijgen. De kleinste variant is de 13 à 15 cm lijst (5 à 6 inch). Maar ook zijn er medium sized lijsten van 18 à 20 cm (7 à 8 inch) of grote lijsten van 25 cm of meer (10 inch of meer) verkrijgbaar.