Wat te doen bij een stroomstoring?

stroomstoring

Een stroomstoring is natuurlijk altijd vervelend. Vooral wanneer het in de avonden of het weekend gebeurt en je het niet zelf direct kunt oplossen. Je zult dan genoodzaakt zijn een spoed elektricien in te schakelen, die je vervolgens helpt het probleem te verhelpen. Toch zijn er ook een hele hoop andere mogelijkheden om een stroomstoring te kunne verhelpen. Omdat je een idee te geven, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet, die jij kunt doen van een stroomstoring.

Weet waar het vandaan komt

Allereerst is het goed te weten waar een stroomstoring vandaan komt. Het daarom dus ook zaak dat je allereerst eens aan de buren vraagt of ze ook problemen hebben met het stroom. Is dit het geval, dan kun je kijken of er wellicht iets in de buurt gaande is. Stel ze zijn bezig met graafwerkzaamheden in de straat, dan kan het natuurlijk zo zijn dat er een kabel is geraakt. Is het dit het geval, dan heeft het bellen van een elektricien natuurlijk geen enkele zin en zou je toch echt geduld moeten hebben totdat het probleem is verholpen.

Stroomstoring in huis

Heb alleen jij last van een storing, dan is het goed om direct naar de meterkast te lopen en te kijken of het om een bepaalde groep gaat wat er volledig is uitgevlogen. Is dit het geval, dan is het verstandig om alle stekkers van alle apparaten die binnen deze groep vallen eruit te halen en stuk voor stuk terug te doen. Op deze manier kun je wellicht achterhalen of er ergens kortsluiting is ontstaan. Werkt dit niet, dan is het raadzaam een elektromonteur via RSelectro.nl in te schakelen. 

Geen nood?

Heeft de stroomstoring geen impact op essentiële zaken zoals bijvoorbeeld de vriezer of de koelkast, dan is het wellicht verstandig om niet direct te bellen. Vooral niet wanneer het in het weekend of de avond is, dan is het beter te wachten tot maandag. De kosten in het weekend kunnen namelijk flink oplopen, waardoor je wellicht onnodige hoge kosten maakt. Het is dan raadzaam om even te wachten en later contact op te nemen tijdens kantooruren.