Wat is Gyvlon?
Gyvlon is een vloeibare Anhydriet dekvloer. Het gemak van gieten, en de combinatie met vloerverwarming zorgen er voor dat Gyvlon steeds populairder wordt. Verder is het een goed ecologisch alternatief voor zand en cement. Gyvlon heeft nog veel meer voordelen, we willen ze graag voor u op een rijtje zetten.
Gietdekvloer mortel
De mortel bestaat uit beronzand, anhydriet en leidingwater. Door verschillende verhoudingen te gebruiken wordt het vloeibaar, en wordt de sterkte van de mortel bepaald. Er bestaan verschillende soorten anhydriet, zoals gyvlon.
Warmtegeleiding van Gyvlon
Gyvlon is erg goed geschikt voor vloerverwarming, omdat de verwarmingsbuizen volledig kunnen worden ingekapseld. Waardoor er minder luchtbellen in de gietvloer ontstaan. Het zorgt dan ook voor een betere warmteoverdracht. Dit in combinatie met een hogere thermische geleidbaarheid en een minimale dikte van de vloer zorgt voor een betere reactietijd en een meer geleidelijke afgifte van de warmte. Zo zijn er weinig temperatuurschommelingen.
Gyvlon bestaat uit gerecycleerd materiaal
Gyvlon bestaat voor 98% uit gerecycleerd materiaal, verder wordt het vermengd met speciale toevoegingen en vloeibaar gemaakt met gezuiverd water. Voor elke 100 vierkante meter aan gietvloer verdwijnt er 3,4 minder afval naar de stortplaats,h2>
Zwevende dekvloer
Vooral als het om een zwevende vloer gaat, die sinds de aanscherping van de geluidsnorm veelvuldig word gebruikt is Gyvlon ideaal. Zwevende dekvloeren worden vaak gecombineerd met vloerverwarming. Op de verende ondergrond laat Gyvlon zich moeiteloos verwerken en zorgt voor de perfecte omhulling van de leidingen.
Gecombineerd met de gunstige warmtegeleidingseigenschappen van de gyvlon vloer, wordt dit vloersysteem in combinatie met vloerverwarming gezien als ideale comfortvloer in iedere woning.
Voordelen van een Gyvlon vloer op een rijtje
– Beloopbaar naar 24 uur
– Hoge weerstand bij puntbelasting (Een hoge druk, buigsterkte etc)
– Homogene samenstelling
– Geschikt voor grote ruimtes, geen scheurvorming
– Snelle en makkelijke verwerking
– Energiebesparend door een goede warmtegeleiding
– Dunne laagdikte bij zwevende vloeren
– Alle soorten topafwerking zoals laminaat, pvc, mineraal enz (mits voorzien van de juiste primer of lijm en voegafwerking.
Nadelen van een Gyvlon vloer
– Een gyvlon vloer is niet geschikt voor ruimtes waar het vaak erg vochtig is, zoals een doucheruimte of omranding van zwembaden.
– Soms ontstaan er kleine luchtbelletjes bij de vloerverwarming, dit kan eenvoudig opgelost worden door de vloer licht te schuren.
– De vloer kan niet goed op een helling worden gegoten.
Bron: www.123verbouwen.nl