Wat is er belangrijk bij een nieuw slot?

Af en toe is het nodig om je slot te vervangen. Dit kan nodig zijn omdat het oude slot kapot is of verouderd is. Voordat je een nieuw slot koopt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Omdat een slot je beschermt tegen ongewenste gasten, is het belangrijk om een goed slot te hebben. De kwaliteit van een slot is daarom erg belangrijk. Verder verschilt ook de lengte van een slot. Dit moet overeenkomen met de lengte van je deur.

De kwaliteit van het slot

Het eerste waar je naar moet kijken, is eigenlijk altijd de kwaliteit van het slot. De kwaliteit van het slot is eigenlijk heel makkelijk te zien. Dit komt omdat je naar een keurmerk kunt kijken. Een slotenmaker kan je hier goed bij ondersteunen.

Er zit ook een verschil in de keurmerken die er zijn. Een goed voorbeeld hiervan is een SKG keurmerk. Dit is een slot met extra beveiliging tegen boren. Ook zijn er SKG twee sterren of SKG drie sterren. De sloten met drie sterren zijn beter. Een slotenmaker zal je eerder adviseren om deze te nemen.

De lengte van het slot

Ook is het belangrijk om naar de lengte van een slot te kijken. Deuren hebben verschillende diktes. Een dikke deur heeft een langer slot nodig. Een slotenmaker zal hier naar vragen voordat ze je een slot verkopen. Door de dikte van je deur van tevoren op te meten, kan je het beste geholpen worden.

Dit is echter niet altijd voldoende. Soms moet je ook de cilindermaat van je deur weten. Het beste kun je dit doen door het cilinderslot uit je deur te halen. Als je een slotenmaker ingeschakeld hebt, kan deze je hier ook bij helpen. Vervolgens kun je de afstand tussen het schroefgat en het uiteinde van de cilinder meten.

Geplaatst onder