Waarom kiezen voor een PVC vloer?

PVC vloer

PVC vloeren zijn enorm in opkomst de laatste jaren. Vroeger werd PVC op de vloer vooral gezien als goedkoop en kon je duidelijk zien dat een vloer van PVC gemaakt was. Echter zijn de PVC vloeren tegenwoordig zo sterk verbeterd, waardoor sommige PVC vloeren zelfs op een echte houten vloer lijken en ook goedkoper zijn in aanschaf. Maar waarom zou je voor de rest kiezen voor een PVC vloer? Hieronder meerdere voordelen benoemd waarom je moet kiezen voor een PVC vloer.

Weinig onderhoud

PVC vloeren staan er bekend om dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Daarom is een PVC vloer ook fijn als je weinig tijd hebt om veel aandacht te besteden aan het netjes houden van je vloer. Af en toe de vloer dweilen en regelmatig de vloer stofzuigen is voldoende bij een PVC vloer. Je hoeft dus niet extra in de weer met schuurmiddel of een lak om de vloer netjes te houden. 

Sterk

Een PVC vloer staat ook bekend om de robuustheid van het materiaal. Een PVC vloer is namelijk zeer goed beschermd tegen vallen, stoten en vocht. Daarom is een PVC vloer ook een vloersoort die veel wordt gekozen door gezinnen met kinderen of huisdieren. Mocht er een voorwerp op de vloer vallen, dan zal de vloer niet snel beschadigen. 

Geluidswerend

Wil je een vloer die het geluid goed dempt? Ook dan zit je goed met een PVC vloer. Deze vloersoort staat namelijk bekend om de goede geluidsdemping, zeker bij gebruik van een goede ondervloer voor extra geluidsdemping en isolatie. Laat je kinderen dus lekker door het huis rennen, zonder er veel hinder van te ondervinden.

Vloerverwarming mogelijk

Naast dat PVC vloeren tegenwoordig enorm lijken op een vloer met een houtlook, is er bij een PVC vloer ook vloerverwarming mogelijk. Aangezien veel mensen tegenwoordig kiezen voor vloerverwarming, is een PVC vloer een goede keuze. Heb je nog geen idee welke soort PVC vloer je moet kiezen? Kijk dan op VloerXL.nl voor de vele mogelijkheden voor het uitkiezen van een PVC vloer die perfect in jouw huis past met de voordelen die bij een PVC vloer horen.

Geplaatst onder