Waarom jij in 2021 nog voor een laminaatvloer kan kiezen!

Er worden de afgelopen jaren steeds minder laminaatvloeren gekocht. Dit komt grotendeels door de bereikbaarheid van andere materialen. PVC heeft in korte tijd een groot marktaandeel weten te veroveren en ook de houten vloer is nog steeds mateloos populair! Laminaat wordt tegenwoordig een beetje omschreven als achterhaald of ouderwets, maar dit is zeker niet het geval! De laminaatvloer is ook in 2021 nog steeds een solide keuze en in deze blog vertellen we je waarom.

Prijs

Van alle vloeren die momenteel beschikbaar zijn, is de laminaatvloer veruit het goedkoopst. Laminaat is niet-natuurlijk materiaal en is daarom voor een erg lage prijs te produceren. De PVC-vloer is tevens ook volledig gemaakt van niet-natuurlijk materiaal. Het produceren van PVC is echter een stuk duurder dan het produceren van laminaat. Juist hierom is de laminaatvloer anno 2021 stukken goedkoper dan de PVC-vloer. Doordat de prijs van de laminaatvloer zo laag ligt, is de laminaatvloer nog steeds ontzettend interessant. Je hebt bijvoorbeeld al een vierkante meter Meister Laminaat vanaf 14,95! Voor een PVC-vloer betaal je al snel 10 euro per vierkante meter meer en voor een houten vloer begint het vanaf zo’n beetje 40 euro per vierkante meter. Als je dus een vloer kiest van laminaat weet je dat je dat je ten opzichte van de PVC-vloer zo’n 40%. Ten opzichte van de houten vloer bespaar je al snel zo’n 70%!

Onderhoudsvriendelijk

Doordat de laminaatvloer gemaakt is van niet-natuurlijk materiaal vereist de vloer nagenoeg geen onderhoud. Met een stofzuiger en een vochtige doek kun je de laminaatvloer van Ambiant Laminaat jarenlang schoon en mooi houden. Ten opzichte van de houten vloer is dit een enorm voordeel.

Nadelen laminaatvloer

De laminaatvloer heeft natuurlijk ook enkele nadelen. Als dit niet het geval was geweest, dan had de vloer ook nooit aan populariteit verloren. Ten opzichte van de houten vloer is het grootste nadeel dat de vloer er niet-natuurlijk uitziet. Dit komt door het materiaal waar de vloer van gemaakt is. Ten opzichte van de PVC-vloer is het grootste nadeel dat de laminaatvloer niet geschikt is voor vloerverwarming. Zoals je merkt zijn de nadelen van laminaat erg persoonsafhankelijk. Als jij bijvoorbeeld geen vloerverwarming hebt of wilt en niet geeft om een natuurlijke uitstraling, dan is er geen enkele reden om niet voor een laminaatvloer te kiezen!