Waar wordt verf voor gebruikt?

Houtverf

Waar wordt verf voor gebruikt?

Verf wordt voor veel verschillende producten gebruikt, vooral om de artikelen wat op te vrolijken of om stijl te geven aan producten. Als er geen verf was in de wereld, dan had de wereld er een stuk kleurlozer uit gezien. Verf is te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren en voor verschillende materialen, zo het je speciale verf voor, hout, steen en metalen. Waarom is er niet een soort verf? Er zijn meerder soorten verf voor verschillende materialen, omdat niet elke verf zich hecht aan elk materiaal. Zo hecht houtverf zich niet goed aan bijvoorbeeld staal. En hetzelfde geldt voor meer producten. Er worden in de verf speciale elementen toegevoegd, om de verf aan dat desbetreffende product te laten hechten.

Waarom Houtverf?

Zo is er ook een speciale verf voor hout. In Nederland zijn de grote van huizen voorzien van houten meubels of andere houten spullen, zoals deuren en kozijnen. Bijna niemand in Nederland laat de kozijnen zonder verf staan, omdat anders de kozijnen snel gaan rotten, en vooral de delen die buiten staan. Door de regen, wind en beestjes gaat het sneller rotten. De verf die je aanbrengt op de meubelen zorgen er voor dat water niet in het hout kan trekken, zo blijft het hout vele malen langer goed. Ook straalt de verf op meubels en kozijnen wat netheid en verzorgdheid uit. Je kan er voor kiezen om zelf te verfen, of dat je een bedrijf langs laat komen, dit is echter niet goedkoop, maar het scheelt je wel heel wat tijd. En de schilders hebben de juiste gereedschappen bij zich om alles netjes te schilderen. Ook hebben schilders enige ervaring, daarom kunnen ze ook sneller te werk gaan. Er zijn verschillende merken die houtverf verkopen in de winkel, zo kan je zelf aan de gang gaan met het verfen van je woning/ meubels.

Zweedse houtverf

Er is geen land ter wereld waar de mensen beter weten hoe je hout moet behandelen dan in het Scandinavische land Zweden. Mensen bouwen hier al generatie op generatie houten huizen, omdat de temperaturen daar nog wel eens schommelen in de zomer relatief warm en in de winter temperaturen ver onder het vriespunt, moet de verf wel van de beste kwaliteit zijn, zodat het niet gaat rotten. Daarom maken ze in Zweden veel gebruik van matte kleuren. Deze matte kleuren gaan niet bladeren als je het op het hout verft, deze verf zorgt er dus voor dat de huizen en meubels lang goed blijven. Voor deze matte verf uit Zweden ben je bij Moose Färg aan het juiste adres