Voordelen van plissé hordeuren

Het is weer heerlijk zomer en we kunnen niet wachten om te genieten van een zonnig briesje door de deuren en ramen wijd open te gooien! Maar wacht, niet zo snel! Want de vliegen en muskieten weten ook hun weg te vinden naar onze keuken, woon- en slaapkamers, om maar niet te spreken over de pollen die hooikoorts alleen maar erger kunnen maken. Hebben we dan geen keus dan onze deuren en ramen maar dicht te houden en het zomers genot aan ons neus voorbij te laten gaan? Dat hoeft helemaal niet met plissé hordeuren!

Wat is een plissé hordeur?

Het woordje plissé herken je waarschijnlijk terug in een plissé rok, en daar heb je gelijk in, want plissé komt uit het Frans en betekent in deze context niets anders dan geplooid. Een plissé hordeur is dus niets minder dan een geplooide hordeur van gaas. 

Wat zijn de voordelen?

Het eerste voordeel van een plisse hordeur is dat het geen zwaairuimte nodig heeft, in tegenstelling tot een openslaande deur of raam. Hierdoor is het ruimtebesparend en daarom zeer praktisch. 

Het tweede voordeel is dat het op maat gemaakt kan worden en  daardoor geheel afgestemd is op iedere afmeting deur of raam. Het kan op of in het kozijn, ongeacht of je schuifpuien hebt of zwenkende deuren, binnen- of buitendraaiende ramen. Dus geen last van spelingen met een plissé hordeur, mits je de maten secuur opneemt! Nadat je de maten van je ramen en deuren zelf hebt opgenomen, kun je de hordeuren laten maken door de fabricant. Ze zijn ook makkelijk zelf te monteren aan de hand van de instructies die meekomen met jouw bestelling. 

Een ander voordeel is de prijs gekoppeld aan de duurzaamheid: plissé hordeuren zijn afhankelijk van je keus zeer betaalbaar en gaan relatief lang mee, dus op termijn heel economisch. 

Voor kinderen en bejaarden zijn plissé hordeuren ook superhandig doordat ze lichtgewicht zijn en daardoor makkelijk te openen. Ook kunnen ze heel sjiek staan door het zwarte of grijze gaas gecombineerd met een lijst welke afgestemd is op jouw interieur, ongeacht of dat landelijk, modern, industrieel of klassiek is. 

En het allerbelangrijkste voordeel is natuurlijk dat ze ook meteen twee vliegen in een klap slaan: ze zorgen voor ventilatie en een fris huis, terwijl ze tegelijkertijd irritante insecten en hooikoorts-veroorzakende deeltjes buiten kunnen houden. Een goed geventileerd huis is niet alleen in de zomer belangrijk, maar gedurende het hele jaar om vieze lucht en schimmels tegen te gaan. Dus waarop wacht je? Laat de zomerpret beginnen met jouw spiksplinternieuwe plissé hordeuren!