Voorbeelden van verborgen gebreken in huis

Voor een huis is het verplicht dat het aan alle eisen voldoet. Bij het kopen van een huis ga je er natuurlijk vanuit dat dit ook het geval is. Maar achteraf zou het kunnen zijn dat er toch een aantal gebreken zijn die je na aankoop meteen moet oplossen. Het is daarom belangrijk dat je voor aankoop van een woning meteen gaat kijken of er gebreken zijn. Gebreken zijn het beste te ontdekken wanneer je een bouwkundige keuring aanvraagt voor de aankoop. De verkoper van een woning is meestal niet verplicht om een bouwkundige keuring aan te vragen. Maar voor een koper is het wel handig om er een te hebben. Hier worden een aantal voorbeelden gegeven waar je op kan letten bij verborgen gebreken.

Onderscheid tussen verbogen en niet verborgen gebreken

Ieder gebrek in een woning kan uiteindelijk een verborgen gebrek worden. Wanneer je een gebrek hebt geconstateerd moet de verkoper ervoor zorgen dat dit wordt opgelost. Om dit te doen is het nodig om voor de aankoop al een keuring te doen om alle gebreken te ontdekken. Wanneer voor de aankoop de gebreken al zijn opgemerkt wordt er niet gesproken van een verborgen gebrek. Iets wordt een verborgen gebrek wanneer de gebreken pas na de aankoop van een woning worden ontdekt.

Houtwormen in de woning

Insecten zijn vrij lastig in de woning te ontdekken. Vaak is daarom het geval dat pas na een tijdje wonen houtwormen worden ontdekt. Houtwormen kunnen voor flinke schade verzorgen aan houten constructies van een woning. Het is daarom belangrijk om naar alle houten constructies in een woning te kijken voor sporen van deze beesten. 

Aanwezigheid van asbest

Asbest is een schadelijke stof die vooral in oudere woningen voorkomt. Oudere woningen maakten vaak gebruik van materialen die asbest bevatten. Het is vrij lastig met het blote oog te zien waardoor er meestal een deskundige ingehuurd moet worden om asbest te ontdekken. Asbest verwijderen kan heel duur zijn. Het is daarom belangrijk om dit voor aankoop van een woning te constateren.

Overige gebreken

Er zijn veel andere gebreken die een woning kan hebben. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk ontdekt worden zodat jij niet hoeft te betalen voor de reparatie. Bij aankoop van een woning is ons advies dan ook altijd om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Dit kan door een expert als Huiskeur. Enkele werkdagen na de inspectie ontvang je een uitgebreid bouwkundig rapport.

Geplaatst onder