Verschillende soorten eikenhouten meubels

Eikenhouten meubels zijn iets waar vele mensen van dromen. Hout in huis zorgt namelijk voor een erg fijn landelijk gevoel. Het brengt gezelligheid met zich mee en dit is iets waar vele mensen naar opzoek zijn. Een erg mooie houtsoort om meubels van te maken is eikenhout. Het is dus ook geen verrassing dat eikenhouten meubels enorm populair zijn. In deze blog wordt gekeken naar de voordelen van eikenhouten meubels. Daarnaast worden verschillende soorten meubels behandeld waar het eikenhoutsoort goed bij past.

Waarom een eikenhouten meubel?

Eikenhout is een zeer populaire houtsoort voor meubels die bekent staat om zijn nerftekeningen en kleurschakelingen. Eikenhouten meubels zijn gemaakt van massief hout en zijn daardoor erg sterk. Dit zorgt er dus ook voor dat een eikenhouten meubel een duurzaam product is. Zo kan het tegen een stootje en gaat het voor een langere periode mee. Eikenhouten meubels hebben vaak een beschermlaag en zijn geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en huisdieren.

Eikenhout: kenmerken en uitstraling

Eikenhout heeft verschillende kenmerken en uitstralingen. Zo is eikenhout een harde en sterke houtsoort die in verschillende kleuren beschikbaar is. Het heeft een natuurlijke uitstraling, daarnaast is er weinig kans op splinters. Een nadeel van eikenhout is echter dat het kan krimpen of uitzetten door slechte luchtvochtigheid. Hier is echter vrij gemakkelijk mee om te gaan.

Verschillende soorten meubels

Er zijn verschillende soorten eikenhouten meubels. De natuurlijke uitstraling van de eiken komt het beste terug in jouw eikenhouten tafel, eikenhouten kast, eikenhouten ledikant of eikenhouten stoelpoten. Dit zijn de meest voorkomende eikenhouten meubels. Er zijn echter ook eikenhouten badkamermeubels, eikenhouten bedden en eikenhouten deuren. Kortom, bijna het hele interieur kan worden ingericht met eikenhouten meubels.

Wat kunt u het beste doen?

Als u genoeg heeft van de plastic meubels en wordt u helemaal enthousiast van echte meubels van eikenhout dan heeft u een aantal goede opties liggen. Zo zijn er vele verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van eikenhouten meubels. Meubels worden vaak opmaat gemaakt en voldoen precies aan uw wensen. Hier kan natuurlijk ook een kleur gekozen worden die perfect past bij de rest van het interieur.