Verhuizen? Hoe kiest u een geschikt makelaar?

U wilt verhuizen naar Almere of u bent al verhuisd. In beide gevallen is het belangrijk om uw woning zo snel mogelijk te verkopen en tegelijkertijd het maximale uit de verkoop te halen! Daarom zoekt u wellicht een makelaar bij u in de buurt.

Allereerst zoekt u een betrouwbare en professionele makelaar, maar waar moet u op letten? In dit artikel vertellen we je meer waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste aankoopmakelaar, bijvoorbeeld in Almere.

Meer informatie over lokale markten en woningtypes

Ten eerste is het belangrijk om een ​​makelaar te kiezen die de vraagprijs op de lokale markt begrijpt. Of je nu je huis in Amsterdam of in Almere wilt verkopen, het zal anders zijn. Het hangt ook af van je woningtype. Verkoopt u uw appartement of een vrijstaande woning? Afhankelijk van uw lokale kennis en type woning, kunt u de juiste makelaar vinden.

Wilt u een ander huis kopen?

Heeft u nog een bestaande woning in Almere en geen nieuwe, dan kan het interessant zijn om een ​​aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar die de lokale markt begrijpt, kan u ontzorgen tijdens de herziening van uw koopcontract en het maximale uit de onderhandelingen over uw huidige woning halen. Als hij ook weet hoe uw huidige woning verkoopt, heeft u wellicht meer geld te besteden aan uw nieuwe woning.

Gebruik uw netwerk

Kent u iemand die een huis heeft gekocht of onlangs heeft verkocht? Het zou dan interessant zijn om met deze mensen te praten over hun ervaringen met makelaars.

Fonda’s recensies of beoordelingen

Mocht je via je netwerk nog geen broker of makelaar hebben ontmoet, dan is het wellicht interessant om de reviews op Funda te bekijken. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een makelaar in Almere, dan ontdek u bijvoorbeeld dat Van Dort Makelaardij met een 9,5 hoog scoort qua beoordelingen in de regio Almere en Hilversum.

Prijzen

Als laatste is het belangrijk om naar de courtages van de makelaar te kijken. De ene partij hanteert andere courtages dan anderen. Het kan namelijk zijn dat u bij een gemiddelde makelaar 2,5% aan de courtage betaald, maar bij een andere 4%. Dit scheelt u veel geld bij de verkoop van uw bestaande woning. De courtage kan afhankelijk zijn van de prijzen in de lokale markt, maar ook van het type woning en het type makelaar bij u om tafel.

Geplaatst onder