Vensterbank natuursteen voor een mooie afwerking in huis

De afwerking van een huis is een belangrijk onderdeel bij de bouw of verbouw van een huis. Een van de dingen die vaak vergeten wordt is het bestellen van vensterbanken. Vensterbanken worden geplaatst in huis, onder het kozijn van een raam. Het zorgt voor een nette afwerking van het raamkozijn. Er ontstaat nog wel eens verwarring over de toepassing van een vensterbank. Een vensterbank is bedoeld voor toepassing binnen een woning. Raamdorpels zijn bedoeld voor de afwerking van een raamkozijn buiten een woning. Een raamdorpel is een stuk dikker en is altijd voorzien van een watersleuf aan de onderzijde van de dorpel. Deze sleuf zorgt ervoor dat regenwater niet direct tegen de onderliggende muur aanloopt en groene aanslag veroorzaakt. Vensterbanken worden meestal recht in het kozijn geplaatst of met een hoekuitsparing. Vensterbanken zijn verkrijgbaar in diverse materialen zoals steen, hout of kunststof. Een vensterbank natuursteen  wordt het meest gekozen vanwege de natuurlijke uitstraling in combinatie met het duurzame karakter. Welke soorten natuursteen vensterbanken zijn er en wat zijn de eigenschappen? In deze blog leggen we alles uit.

Welke natuursteen vensterbanken zijn er verkrijgbaar?
Het kiezen van vensterbanken is vaak een van de laatste dingen bij het bouwen of verbouwen van een huis. Vensterbanken worden daarom vaak afgestemd op de vloer en de rest van het interieur. Het aanbod natuursteen vensterbanken is vrij uitgebreid. De kleuren variëren van licht tot donker en de uitstraling van modern tot landelijk. Voor alle natuursteen materialen geldt dat ze in meer of mindere mate gevoelig zijn voor krassen, vlekken en zuurhoudende middelen. De charme van natuursteen wint in de meeste gevallen van deze eigenschappen omdat het een tijdloos materiaal is met een prachtige uitstraling. Natuursteen vensterbanken zijn verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren en bewerkingen. Bij Totaaltegel kun je terecht voor natuursteen vensterbanken in diverse materialen zoals hardsteen, leisteen, basalt, graniet en composiet. Het is mogelijk om vensterbanken tot 220 cm uit één deel te produceren.

 • Hardsteen vensterbanken
  Hardsteen is een van de meest gekozen materialen voor vensterbanken, maar ook voor raamdorpels. Dit vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn een aantal hardsteensoorten die voornamelijk worden gebruikt voor de productie van vensterbanken en raamdorpels: Chinese Hardsteen en Blue Cloud Hardsteen. De Blue Cloud Hardsteen is ietwat blauwer dan Chinese Hardsteen en heeft een ander uiterlijk. Beide hardsteensoorten zijn gezoet, dit houdt in dat het materiaal glad en mat is. Chinese Hardsteen is in verhouding iets goedkoper dan Blue Cloud Hardsteen. Hardsteen staat er om bekend dat het vrij gevoelig is voor krassen. Dit wordt meestal niet als storend ervaren omdat het zijn charme juist heeft te danken aan deze ‘oneffenheden’.
 • Leisteen vensterbanken
  Leisteen is een van de weinige natuursteen materialen die geen oppervlakte bewerking heeft ondergaan. Totaaltegel produceert Leisteen Mustang Black vensterbanken die afkomstig zijn uit groeves in Brazilië. Deze fabrieken hebben kwalitatief hoogwaardige leisteen met diepe kleuren en mooie schakeringen. Leisteen Mustang Black is een populaire leisteensoort omdat het antraciet van kleur is en eenvoudig te combineren met andere materialen en kleuren in huis. Leisteen is krasgevoelig, maar de meeste oppervlakte krasjes zijn verdwenen zodra je de vensterbank schoonmaakt wordt met een vochtige doek.
 • Basalt vensterbanken
  Basalt is een harde natuursteensoort die vaak donker van kleur is. De meest gekozen basalt vensterbank is de Olivian Black Basalt. Deze natuursteensoort is verkrijgbaar in een gezoete bewerking (mat en glad) en een gebrande & geborstelde bewerking (ruw). De Basalt Olivian Black gezoet wordt het meest gekozen vanwege de antracieten kleur en neutrale uitstraling. Het is toepasbaar in zowel een moderne inrichting als in een landelijke inrichting. Basalt is een harde natuursteensoort waardoor er minder snel krassen ontstaan.
 • Graniet vensterbanken
  Graniet vensterbanken zijn verkrijgbaar in diverse soorten en bewerkingen. De meest gekozen granietsoorten zijn Star Galaxy Graniet en Nero Assoluto/Absolute Black Graniet. Beide natuursteensoorten hebben een gepolijste bewerking (glanzend), wat zorgt voor een moderne uitstraling. Star Galaxy Graniet staat bekend om zijn goudkleurige spiegelglitter en strakke uitstraling. De Nero Assoluto Graniet is diepzwart en egaal en daarom eenvoudig te combineren. Naast deze gepolijste natuursteensoorten, zijn er ook andere bewerkingen verkrijgen. Denk aan de Graniet Steel Grey met een Leather Finish bewerking. Deze natuursteensoorten is donkergrijs van kleur en heeft een geborstelde bewerking ondergaan waardoor het gesteente een zogenaamde ‘leer look’ heeft. Graniet is een harde natuursteensoort waardoor krassen minder snel ontstaan en zichtbaar zijn.

Welke natuursteen vensterbank je ook kiest, je bent altijd verzekerd van een prachtige natuurlijke uitstraling. Elke natuursteensoort heeft specifieke eigenschappen en het is belangrijk om af te wegen in hoeverre deze eigenschappen passen bij je persoonlijke levensstijl. Wil je meer informatie over de producten? Bij Totaaltegel is het mogelijk om de producten te bekijken in de showroom. Ook is het mogelijk om een monster stukje aan te vragen via de website.