Tips voor het kiezen van de juiste elektrische verwarming

elektrische verwarming

Iedereen vindt het fijn als het warm is in huis, zeker in de winter. Je bent bezig met het restylen van je huis en hierbij hoort ook het vervangen van je huidige elektrische verwarming. Je bent op zoek naar een trendy alternatief voor de oude radiatoren die je nu hebt en je bent dus op zoek naar nieuwe elektrische verwarming voor in huis. Hieronder enkele tips voor het kiezen van de juiste elektrische verwarming.

Radiatorkachel

Ben je op zoek naar elektrische verwarming voor in de woonkamer? Een radiatorkachel is een kachel gevuld met olie. Doordat de olie wordt verwarmd en rond stroomt, zorgt de kachel voor het uitstralen van warmte. Doordat de olie binnenin lang warm blijft, blijft een radiatorkachel ook bijzonder lang warm. Deze kachelsoort is zowel geschikt als bijverwarming als voor permanente verwarming. Het nadeel is dat het opwarmen van een radiatorkachel relatief lang duurt.

Convectorkachel

Een convectorkachel is te vergelijken met een reguliere radiator. Door het opwarmen van warmte lucht, stijgt deze omhoog en wordt de koude lucht omlaag geduwd, waardoor er warmte in een ruimte wordt gecreëerd.  Ook deze kachelsoort is geschikt als bijverwarming en permanente verwarming en heeft als nadeel dat het opwarmen langer duurt. 

Straalkachel

Een straalkachel is in tegenstelling tot een radiatorkachel en convectorkachel meer geschikt als bijverwarming. De warmte vervliegt niet, waardoor deze kachelsoort uitermate geschikt is voor tochtige ruimtes zoals schuurtjes of bijgebouwen die je zo nu en dan wilt bij verwarmen. Als je een straalkachel in een grote ruimte zet, zal de kachel zeer veel moeite hebben om de ruimte te verwarmen. Daar is deze kachelsoort dus ook niet voor bedoeld.

Ventilatorkachel

Een ventilatorkachel verwarmt een ruimte bij door middel van elementen met een gloeidraad. Hierna wordt de warmte de ruimte in geblazen. Deze kachelsoort kan wel ideaal gebruikt worden als snelle bijverwarming in een koude ruimte, maar maakt ook relatief veel geluid. Een ventilatorkachel is dus ook niet geschikt als hoofdverwarming. 

Keramische kachel

Een keramische kachel is veilig doordat het element wat zich in de kachel bevindt, minder warm wordt dan bij andere kachelsoorten. Hierdoor zijn keramische kachels heel veilig voor gezinnen met huisdieren of jonge kinderen. Echter kan een keramische kachel wel goed een ruimte verwarmen binnen korte tijd, maar zorgt deze kachelsoort wel voor relatief veel geluid. Denk er dus goed over na in wat voor ruimte je een keramische kachel wilt gaan laten plaatsen. 

Geplaatst onder