Tips bij het gebruik van meubelwielen

Meubelwielen zijn gemakkelijk voor meubels die je vaak verschuift. Vaak gebruiken mensen ook wielen voor als ze graag de stijl en inrichting blijven veranderen. Met wielen gaat dat makkelijker dan als je de meubels gewoon over de vloer moet slepen. Het voorkomt ook beschadiging aan de meubels en de vloer. Genoeg redenen om meubelwielen aan te schaffen.

Soort wielen kiezen

Er bestaan verschillende soorten meubelwielen. Je hebt ze in verschillende soorten materialen en stijlen. Daarnaast is het ook verstandig om wielen met een rem te nemen zodat ze niet wegrollen. Zo heb je voor stoelen speciale stoelwielen. Verder moet je kijken naar welke materiaal wielen je nodig hebt. Het materiaal hangt af van de vloer. Voor een kwetsbare vloer gebruik je wielen die een loopvlak van tpr hebben. Die zijn namelijk krasvrij. Voor een zachte ondergrond gebruik je een wiel met een harder vlak. Zo gebruik je het maximale rolgemak.

Wielen aanbrengen

Verder moeten de wielen ook aangebracht worden. Je legt een deken op de vloer en zorgt ervoor dat het meubel plat ligt. Daarna markeer je de plekken waar de schroefgaten in moeten. Vervolgens boor je gaten in de gemarkeerde plekken. Als dat gedaan is schuur je het en schroef je de schroeven vast. Uiteindelijk zet je het meubel goed neer en je bent klaar.

Wielen onderhouden

Natuurlijk moet je de wielen ook onderhouden. Als dat niet gebeurt dan kunnen de wielen beschadigd raken en vastlopen. Als ze vastlopen dan rollen ze niet meer en laten ze krassen achter op de vloer. Daarnaast moet je de vloer ook schoonhouden zodat er geen vuil tussen de wielen komt. Bij de schoonmaak van de wielen wordt het afgeraden om gebruik te maken van chemische middelen. Enige middel dat je mag gebruiken om de wielen soepel te maken is vaseline. Verder kan je het vuil makkelijk verwijderen met een borstel, vochtige doek of een stofzuiger. Zorg dat je dat regelmatig doet zodat het vuil zich niet gaat ophopen.

Verdere tips

Verder is het nog belangrijk om de vloer schoon te maken als je het meubel gaat verplaatsen. Je moet natuurlijk wel de goede wielen kopen, zorg ervoor dat je alles goed opmeet voordat je ze aanschaft. Je kan je wielen natuurlijk niet zwaarder belasten dan toegestaan. Zo blijf je lang plezier hebben van je wielen.

 

Geplaatst onder