Stukadoor: Stucwerk toepassen in ruimtes in huis

Bij stucwerken worden wanden, vloeren en plafonds helemaal egaal gemaakt alvorens er een verflaag overheen komt. Voordeel is dat zo een oppervlak helemaal stevig wordt gemaakt zodat behang of verf goed aan het oppervlak hecht. Er zijn verschillende soorten stucwerk denk aan pleisterwerk, beton cire, gips stucwerken, en spuitwerkzaamheden. Strakke muren zijn tegenwoordig ook helemaal in de mode. We zien zeer strak afgewerkte muren veelal terug in een modern minimalistisch interieur. Stucwerk droogt vrij snel zodat er snel een laag verf of behang overheen kan. Ook ongelijkheden kunnen met stucwerk worden opgelost. Een vakman kan een muur weer waterpas en egaal maken zodat er geen scheve ongelijke stukken meer zijn te zien.

Plafond stucwerken

Het is belangrijk dat een plafond stevig is. Door de jaren heen kunnen er scheurtjes in een plafond ontstaan. Een wit plafond dat strak en egaal is, is zeer bepalend voor de look van de woning. Veel plafonds bestaan uit pleisterwerk. Om de zoveel jaar moet een plafond worden gerenoveerd om de stevigheid en functionaliteit te kunnen behouden. Een plafond kan ook veel naden en gaatjes bevatten. Denk aan boorgaten voor lampen of kiertjes. Ook dit kan met het metselwerk netjes worden gedicht. Om een plafond helemaal weer strak te krijgen kan er een Latex spuitlaag overheen worden gezet.

Beton cire stucwerk: Een industriële robuuste look

Kiezen voor een betonnen look

Wat tegenwoordig helemaal hip is in de woning is Beton Cire. Dit bijzondere innovatieve product is moderne variant op beton. Dit is passend bij een modern interieur. Beton cire wordt veel gebruikt in onder andere kantoren, gebouwen, woonkamers en badkamers. Beton cire wanden creëren harmonie, een soort eenheid in de woning. Doordat er nissen in beton cire kunnen worden geplaatst kunnen decoratieve objecten worden geplaatst, denk aan geurstokjes, bloemen of beeldjes. De nissen zijn een soort open display kast, helemaal in de wanden geïntegreerd. Beton cire kan in de hele woonkamer worden toegepast. Denk aan een TV meubel met een haard ingebouwd. Zo vormt de wand een onderdeel van het architectuur. Dit zorgt voor luxe. Een mix van warme kleuren van vuur en koelere kleuren van beton. Beton cire bestaat uit een soort kunsthars met cement en kiezels. Het goedje wordt als stucwerk op oppervlakten geplaatst en droogt in zodat het een mooie massieve uitstraling krijgt.

Beton cire in de badkamer

Ook de badkamer leent zich uitstekend goed voor beton cire. Denk aan een ligbad of jacuzzi die is ingebouwd in een beton cire blok. Maar ook wanden met nissen en geurstokjes zijn een ware eye-catcher. Veel moderne badkamers hebben beton cire wanden. Voordeel is het makkelijke onderhoud. Met beton cire heb je vrijwel geen last meer van schimmels in de badkamer. Beton cire is namelijk geheel naadloos en glad.

Pleisterwerk, stucwerk en latex spuiten

Pleisterwerk in huis

Pleisterwerk zorgt voor een strakke laag. Er zijn verschillende soorten kleuren. Wit wordt veel gekozen omdat de kleur veel ruimte in een woning creëert. In bestaand pleisterwerk worden oneffenheden zoals gaten en scheuren opgespoord en dichtgemaakt. Voordeel is dat pleisterwerk binnen 24 uur al droog is. De vakman werkt aan de hand van een Amerikaans concept. Het land waar pleisterwerk in bijna elke woning standaard wordt toegepast. Pleisterwerk is zeer strak en egaal. Ook gaat pleisterwerk lang mee.

Latex spuiten

Latex verf wordt met een speciale spuitmachine aangebracht door de vakman. Deze machine zorgt voor een zeer egale en snelle verdeling van de verf. Het grote voordeel is dat de verf zeer snel het hele oppervlakte beslaat. In tegenstelling tot verfrollers en kwasten, waar je veel langer mee bezig bent. Maar latex spuitwerk is in zeer korte tijd klaar zodat het daarna alle tijd heeft om te drogen. Latex is in diverse kleuren verkrijgbaar. Door het spuiten zit de verf direct strak op de muren. Er is geen sprake van strepen die je wel met verfrollers krijgt.