Ronde eettafel: praktisch, mooi en gezellig

Voor veel mensen is de eettafel in huis een zeer belangrijke plek. Hier wordt niet alleen genoten van heerlijke maaltijden, maar er worden ook goede gesprekken gevoerd. Oftewel, het is het hart van je woning. En dat is ook precies de reden waarom het vinden van een nieuwe eettafel nogal ingewikkeld kan zijn. Het is immers niet alleen een kwestie van smaak, maar er komen ook veel praktische zaken bij kijken. Gelukkig voldoet de ronde marmeren tafel aan alle eisen. Niet alleen enorm stijlvol, maar ook zeer praktisch tijdens alledaags gebruik. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Hieronder hebben we de drie meest populaire redenen, voor het aanschaffen van een ronde tafel, voor je op een rijtje gezet.

Een ronde tafel heeft geen hoeken

Veel mensen kiezen vanuit veiligheidsoverwegingen voor een ronde tafel. Dit geldt overigens niet alleen voor jonge gezinnen, maar ook voor bijvoorbeeld grootouders die regelmatig oppassen. Een ronde tafel bevat immers geen scherpe randen of hoeken, en voorkomt dus dat kinderen zich zeer doen wanneer ze per ongeluk tegen de tafel aanbotsen. Afgezien van de veiligheidsoverwegingen, zorgt een ronde tafel ook voor optisch meer ruimte. Door de hoeken uit de tafel te halen, lijkt de kamer namelijk groter omdat je gemakkelijker om te tafel heen kunt lopen. Dit maakt een ronde eettafel uitermate geschikt voor kleinere woningen.

De gezelligheid

Wanneer je van lange, gezellige gesprekken aan de eettafel houdt, dan is een ronde marmeren eettafel de beste optie voor jou en je gezin. Met een ronde tafel zorg je er namelijk voor dat je altijd in direct contact staat met iedereen aan tafel. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijker oogcontact leggen met de persoon die direct naast je zit. Dit resulteert in meer centrale gesprekken, waarbij iedereen zich betrokken voelt. Ook wanneer je regelmatig bordspelletjes of kaartspellen speelt, is de ronde tafel de betere optie. Een ronde tafel zorgt er namelijk niet alleen voor dat iedereen gemakkelijk bij het spelbord kan, maar ook dat afkijken bij de buurman lastiger wordt

Het aantal mensen aan een ronde tafel

Heb je een groot gezin? Of krijg je regelmatig gasten over de vloer? Veel mensen die kiezen voor een ronde tafel, noemen deze twee redenen als de doorslaggevende factor. Want waar je bij een vierkante tafel vastzit aan de hoeken, heb je bij een ronde tafel veel meer open ruimte. Waardoor je er gemakkelijk één of twee stoelen bijplaatst. Hierdoor is de tafel zowel in kleine groep als in een grote groep goed te gebruiken. Het is overigens wel slim om van tevoren te bedenken hoeveel mensen je maximaal kwijt wilt aan de tafel, en de grootte daarop af te stellen. Hoe groter je eettafel, hoe meer gasten kunnen blijven eten.

Geplaatst onder