Redenen om je huis te laten schatten

Het is erg handig om de waarde van je woning te weten. Een woning is voor velen een belangrijke investering. Het is daarom ook belangrijk om goed om te gaan met een woning. De waarde van een woning geeft een goede indicatie voor de staat van een woning. Een woning in een goede staat zal een hogere waarde hebben dan een woning in een slechte staat. Het weten van de waarde geeft jou meer zekerheid voor de toekomst wanneer je de woning van plan bent om te verkopen bijvoorbeeld. Je huis laten schatten is een verstandige keuze om onderstaande redenen.  

Een eerlijke verkoopprijs voor de woning

Door de waarde van de woning te schatten, kun je ten eerste een eerlijke verkoopprijs vragen voor de woning. Zo hoef je geen zorgen te maken dat je een woning voor een te lage prijs verkoopt dan dat het eigenlijk waard is. Dit is natuurlijk zonde omdat je daardoor erg veel geld kan mislopen. Tijdens het onderhandelen over de prijs van een woning kun jij het voordeel behalen doordat jij weet hoeveel jouw woning daadwerkelijk waard is. 

Garantie op een eerlijke waardebepaling

De waarde van een woning kan op verschillende manieren berekend worden. Echter zijn veel manieren niet altijd zo betrouwbaar. Voor meer zekerheid is het beter om een woning te laten schatten door een onafhankelijke schatter. Hiermee voorkom je ook dat het schatten van een woning in jouw nadeel werkt. Veel schatters zullen de waarde namelijk bepalen op basis van hun belangen. De waarde zal daardoor afhangen van of het bij hun een voordeel behaalt. Zulke schattingen zijn niet zo eerlijk waardoor het beter is om een schatter te vinden die onpartijdig is. 

Duurzaamheid van een woning inschatten

De waarde van een woning is ook een goede indicator van hoe duurzaam jouw woning is. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker waardoor het goed is om hier meer inzicht in te krijgen. Een duurzamere woning zal een hogere waarde hebben dan een woning die niet duurzaam is. Dit komt doordat een duurzame woning jaarlijks minder kosten met zich meebrengt. Kopers hebben er meer voor over om in een duurzamere woning te leven. Laat jouw woning schatten door Heylen Vastgoed. Zij hebben jarenlange ervaring als vastgoedmakelaar.

Geplaatst onder