Opvrolijken van een seniorenwoning

Opvrolijken van een seniorenwoning

Eenzaamheid bij ouderen is al langere tijd een groot probleem. Ouderen zitten vaak alleen binnen en hebben maar weinig aanspraak.  Er zijn hier tegenwoordig al veel oplossingen voor zoals spelletjesmiddagen voor ouderen of bijvoorbeeld woningen voor senioren in Eindhoven. Hierbij wonen ouderen samen in een gebouw, waardoor zij meer gezelschap hebben. Om ouderen ook thuis een fijner gevoel te geven is het fijn als de woonkamer er gezellig uitziet. In dit artikel geven we een paar inspirerende tips om een seniorenwoning op te vrolijken.

Hang foto’s op

Door foto’s op te hangen krijgt een kamer al snel veel meer sfeer. Je kunt foto’s ophangen van familieleden of van vrienden maar bijvoorbeeld ook van huisdieren of mooie steden. Kies je leukste foto’s uit en stop deze in mooie fotolijstjes. Door lijstjes te kiezen in verschillende kleuren en formaten ziet het er erg leuk uit wanneer je deze aan je muur hangt. Je kunt er ook voor kiezen om de foto’s juist neer te zetten, op bijvoorbeeld een speciaal tafeltje op gewoon op een kastje.

Maak zelf decoratie

Niets is zo leuk als decoratie dat zelf is gemaakt. Maak zelf een mooie tekening of schilderij, of vraag dit bijvoorbeeld aan je (klein)kinderen. Ook is het leuk om gezellig iets met een groep te maken. Hierdoor heb je een leuke activiteit en heb je aan het einde van de dag ook iets moois om je kamer mee op te vrolijken. Zelf decoratie maken kan ook erg functioneel zijn, wanneer je zelf een bloempot maakt of decoreert, kun je er hierna een bloem of plant in doen. Hierdoor ziet je woonkamer er nog gezelliger uit.

Verlichting

Met verlichting kun je hoop sfeer creëren in je huiskamer. Hang bijvoorbeeld een mooie grote lamp boven de tafel en zet kleine lampjes op bijzettafels. De grote lamp kan een echte ‘eye-catcher’ zijn. Kies daarom een lamp uit die sfeer geeft, maar ook zeker bij het interieur past. De kleine lampjes kunnen dienen voor zowel sfeerverlichting als leeslampjes. Zo ziet het er gezellig uit en heb je meteen een comfortabele plek om lekker een boek te lezen.