Lees hier de 4 voordelen van een huis huren

Wil jij op jezelf gaan wonen? Ben je op zoek naar een studentenkamer, een leuk huurappartement in Rotterdam of een grote woning? Je kunt ervoor kiezen om een woning te kopen, mits je hiervoor genoeg vermogen en inkomen hebt. De andere optie is huren. Wil je weten wat de voordelen van huren zijn? Lees het hier en misschien woon jij binnenkort wel in een leuke huurwoning!

1.      Gaan en staan waar je wilt

Ben jij uitgekeken op jouw woning, ga je samenwonen, wil je naar een andere stad toe, dan zit je met een huurwoning gebakken. De meeste huurcontracten hebben een maand opzegtermijn, waardoor jij erg flexibel bent. Zo zit jij ook niet vast aan dubbele lasten. Wat ook fijn is dat deze flexibiliteit alleen voor jou geldt, en niet voor de verhuurder. De verhuurder kan het contract niet zomaar opzeggen.

2.      Kosten voor de verhuurder

Als huurder hoef jij geen opstalverzekering, heffingen van de gemeente en waterschap te betalen. Daarnaast zijn kosten voor groot onderhoud of reparatie voor de verhuurder. Heb je last van lekkages, verstoppingen en dergelijke, dan zijn de reparatiekosten voor de verhuurder. Zo houd je geld over voor leuke dingen!

3.      Ontvang huurtoeslag!

Heb jij een studio of appartement met een eigen huisnummer, dan kom jij wellicht in aanmerking voor huurtoeslag. Dit is ook afhankelijk van de hoogte van de huur, jouw vermogen en jouw inkomen. Op de site van de belastingdienst kun jij checken of je in aanmerking komt voor huurtoeslag. Deze vergoeding kan een mooi deel van je maandelijkse huur ondervangen.

4.      Geen last van waardedaling

Heb je een woning gekocht, dan kan het zijn dat jouw huis onderwater komt te staan. Als dit het geval is, dan is de waarde van jouw woning lager dan de openstaande hypotheek. Als huurder hoef jij je hierover geen zorgen te maken!