Ledstrips in de woonkamer installeren? Volg dit stappenplan!

Led strips zijn een mooie manier om de woning op te vrolijken. Ze geven een unieke uitstraling die je niet kunt krijgen bij normale lampen. Naast het mooie uiterlijk zijn ze ook nog eens erg efficiënt met energie. Ze zijn ongeveer twee keer zo efficiënt als een spaarlamp. Dit maakt led verlichting de ideale manier om energiekosten te besparen terwijl de woning nog steeds goed verlicht kan worden. Het installeren van led strips in een woning gaat heel makkelijk wanneer het stappenplan goed volgt.

Kopen van de juiste led strips

Er zijn verschillende led strips die je kunt kopen voor een woning. Welke jij moet nemen hangt deels af van de afmetingen van de plek waar je de led verlichting wil plaatsen. Een led strip komt in meerdere lengtes voor. Het is belangrijk dat deze niet te kort is, maar ook niet te lang. Het is namelijk zonde om het niet gebruikte verlichting af te knippen en weg te gooien. Led strips komen in de standaard witte licht, maar ook in een RGB versie die in een kleur naar keuze kan veranderen. Voor een woonkamer is het wel leuk om een RGB versie te nemen zodat je de sfeer kan veranderen op basis van je humeur. Bij LEDStripXL vind je een uitgebreid assortiment led strips en accessoires.

De ondergrond klaar maken

Led strips worden gemonteerd met een plakrand op de strip zelf. Een beschermende laag op de plakrand zorgt ervoor dat je de rand pas gebruikt wanneer je het nodig hebt. Bij het opplakken is het belangrijk dat de ondergrond schoon is van al het losse vuil dat er mogelijk op kan zitten. Zorg er dus voor dat de ondergrond goed wordt schoongemaakt voor de installatie. Zorg er ook voor dat de ondergrond goed droog is en vrij is van vet.  

Het bevestigen van de led strips

Voor het opplakken van de led strips kun je beetje bij beetje de beschermende laag eraf halen. Plak de led strip er voorzichtig op en zorg ervoor dat het gelijk goed zit. Een plakrand zal voor de tweede keer namelijk minder goed plakken waardoor je kans hebt dat het weer los kan raken. Voor minder geschikte ondergronden kun je gebruik maken van een LED strip profiel. Ook is het verstandig om een profiel te gebruiken wanneer je ledstrips extra wilt beschermen tegen vocht. Bij toepassing in vochtige ruimtes of buiten is het gebruik van een led strip profiel absoluut een must.

Geplaatst onder