Kerst 2017: wat zijn de trends?

Kerst 2017: wat zijn de trends?

Wat worden de kersttrends van dit jaar? We nemen u even mee voor een rondje langs de trends die dit jaar Kerst gaan bepalen:

Groen

Een trend die we vorig jaar ook al zagen zet door: we willen onze kerstboom weer natuurlijker en dus groener. Daarbij wordt er ook gebruik gemaakt van echte materialen zoals takken. In combinatie met rood en zilver hebben we eigenlijk de boom zoals je die in Amerika veel ziet.

Spirituele Kerst

In het verlengde van de natuurlijke materialen worden ook veren en andere dierlijke producten gebruikt. Het doet denken aan indianen en spiritualiteit.

Blauw

Naast het klassieke rood en wit komen er regelmatig andere kleuren opzetten. Dit jaar is dat blauw. Het geeft een frisse maar ook wat koele uitstraling, wat mooi past bij het warme rood. U zou er een typisch Nederlands boom van kunnen maken door er wit en wat Hollandse items aan toe te voegen. En als u het rood vervangt door zilver krijgt uw boom een echt winterse, vriesachtige uitstraling.

Softe kleuren

Behalve blauw zien we ook wat meer pasteltinten zoals roze verschijnen. Het maakt de sfeer wat zachter, romantischer. Dit past bij sfeervol wonen.

De jungleboom

Nee, u hoeft geen metamorfose van uw woonkamer door te voeren. Maar we zien bomen met echte planten, u kunt uw eigen botanische hoek creëren.

Industriële materialen

Wat we elders al in inrichtingen zien breekt nu ook met Kerst door. Denk aan steen en staal, en de kleur zwart. Misschien ongebruikelijk maar in combinatie met zachte kleuren wordt het een mooie mix.

Rood, groen en goud

U zult zeggen: dat is geen nieuwe trend. Dat klopt: het is een trend die we vaak zien en ook dit jaar weer zijn opwachting maakt. Met bruin en koper krijgt de boom een nog wat chiquere uitstraling.

Wol

Wol is een mooi, zacht product dat het altijd goed doet op het wat hardere groen van een kerstboom. Het verzacht het totaalplaatje. Naast wol kan er bijvoorbeeld ook vilt worden gebruikt. U boom wordt de basis van een gezellige woning.

Ibiza

Met een boom met vooral gouden en bronzen tinten en versiersels die love en peace uitstralen maakt u uw eigen Ibizaboom. De bijpassende temperatuur mag u er zelf bij denken.