Je woonkamer vergroten met een uitbouw? Hier moet je opletten

Ben je van plan om je woonkamer te vergroten met een uitbouw? Dan zijn er een heleboel dingen waar je op moet letten. Als je het huis wilt verbouwen, is het belangrijk dat je moet weten waar jouw erfgrens ligt. Als je hier overheen bouwt, kan het zijn dat de andere erf eigenaar dit niet goed vindt. Hierdoor zou de aanbouw weer weggehaald moeten worden. Om dit te voorkomen kun je naar een specialist die samen met jou kijkt naar een uitbouw voor jou.

Zijn er regels?

Als je de woonkamer wilt gaan uitbouwen, zijn er verschillende regels waar jij je aan moet houden. Zo is het de bedoeling dat je niet over de erfgrens bouwt. Als je dit wel doet, kan het zijn dat de aanbouw weer afgebroken moet worden omdat deze over de grens ligt. Dit zijn de erfgrens regels. Wanneer je fijne buren hebt, waar je goed mee kunt opschieten, kan het zijn dat de buren het niet erg vinden dat je wat op hun erf zit. Pas wel op, dit kan problemen veroorzaken wanneer je het huis wilt gaan verkopen aan iemand anders.

Hoe werkt het uitbouwen

Wanneer je hebt besloten dat je de woonkamer wilt uitbouwen, is het handig om dit te laten doen door iemand die hier verstand van heeft. Het is dan de bedoeling dat je samen met de specialist gaat ontwerpen. Met het ontwerpen kun je jouw wensen aangeven. Wel moet het realistisch blijven. Als dit klaar is, kan het bouwen beginnen. De uitbouw wordt dan gemaakt. Let erop, dit kan langer duren doordat het huis deels gesloopt wordt. Het is het zeker waard maar je moet er wel rekening mee houden. Als je een klein huisje hebt, kun je snel over de erfgrens gaan. Als je dit gebeurt, kun je terecht bij het kadasterdata. Zij kunnen je helpen om te kijken waar de erfgrens nou precies ligt.

Huis renovatie

Als je bezig bent met de aanbouw, kun je er ook voor kiezen om je huis te laten renoveren. Ben je erover uit en wil je je huis laten renoveren? Dan kun je op zoek gaan naar een bedrijf die dit goed kan. Het bedrijf vraagt dan wat er allemaal gerenoveerd moet worden. Als dit klaar is, kan het bedrijf beginnen met de renovatie. Dit kan ongeveer een maand duren maar dit kan soms ook wat langer duren. Het is het wachten wel echt waard en daarnaast gaat de prijs van je huis ook omhoog omdat het huis opgeknapt is.

Weer genieten van je huis

Als je een aanbouw hebt laten plaatsen, kun je weer optimaal genieten van je huis. Door de extra ruimte zal het waarschijnlijk in het begin wel even gek zijn. Je bent dit natuurlijk niet gewend. Het enige nadeel van een uitbouw is dat er een stukje van je tuin weg is. Als je dit niet erg vindt is er niks aan de hand. Wanneer alles af is, kun je optimaal gaan genieten van jouw uitbouw!

Nieuw interieur

Wil je een interieur welke geheel op maat ontworpen is? Speciaal voor jou. Een interieur war je je thuis voelt en waar je nieuwe herinneringen kunt maken? Bekijk eens de website van Studio Reinder Veenstra. Reinder is een interieurontwerper en interieurstylist. Ze begeleiden en ontzorgen jou met een geheel op maat ontworpen interieur.

Geplaatst onder