Je woonkamer opnieuw inrichten

Nu veel mensen verplicht thuis aan het werk zijn loopt het vol bij veel meubel- en verbouwwinkels. Niet gek want zodra je meer thuis zit zullen de imperfecties in je huis en woonkamer ook meer opvallen. Het herinrichten van een woonkamer kan een groot project zijn, maar ook kleine aanpassingen kunnen al grote verschillen maken. Wanneer je bedacht hebt dat je iets aan je woonkamer wil gaan veranderen kan je net als veel mensen in de auto stappen en naar de eerste kluswinkel rijden. Logisch, want je bent enthousiast en wil het liefst gelijk aan de slag. Maar het risico is dat je keuzes voor spullen maakt waar je achteraf minder blij mee bent als het eenmaal staat. Het is zonde om er thuis achter te komen dat je nieuwe tafellampen toch niet mooi passen bij de andere meubels. Daarom is het aan te raden om eerst de volgende tips te lezen voordat je aan de slag gaat!

Maak een plan

Dit is misschien wel het meest belangrijke voordat je aan de slag gaat. Bepaal vooraf wat je anders wil zien aan je woonkamer en hoe je dit wil gaan aanpakken. Als je voor een grote verandering gaat kan het slim zijn om vooraf een moodboard te maken met inspiratie zodat je in de winkel kan laten zien waar je naar op zoek bent. Als je zelf niet zo creatief bent met spullen bij elkaar zoeken kan je ook bepalen welke stijl je wil terugzien in je woonkamer. Wanneer je een stijl hebt gekozen kan je ook een stuk gerichter zoeken en is de kans dat je meubels straks niet bij elkaar passen veel minder.

Indeling van je woonkamer

Wanneer je niet veel geld te besteden hebt voor een herinrichting kan je ook kijken naar de spullen die je al in huis hebt staan. Kijk eens met een kritische blik naar je meubels en vooral ook hoe deze opgesteld staan. Voor mensen met een kleine woonkamer kunnen er toch genoeg mogelijkheden zijn om de ruimte essentieel te gebruiken.

Eenheid

Een veel gemaakte fout is dat een woonkamer aangepakt wordt, maar daarbij geen rekening gehouden wordt met de andere ruimtes van het huis. Zorg ervoor dat de ruimtes op een manier in elkaar overlopen. Dit kan door het gebruik van dezelfde kleuren of materialen. Maar ook meubels kunnen hiervoor zorgen door bijvoorbeeld het gebruik van dezelfde hanglampen in meerdere ruimtes.