Je balkon op tijd renoveren voor de zomer? Dat kan! Kijk hier hoe

Net als een tuin is het balkon vaak een verlengstuk van een woonkamer. Heerlijk om in de zomer van je balkon te genieten met wat groen om je heen, een paar comfortabele stoelen, parasol en gezellig tafeltje. In de avonduren wil je wat langer op het balkon zitten en genieten van buiten. Je bent klaar voor de zomer, maar is je balkon dat ook? En dan ineens zie je dat door alle weerselementen van buiten dat er op de balustrade wat roest en verwering zit. Dat de vloer wat scheef lijkt en met het water geven van je groen, het water niet vlotjes van je balkon wegvloeit. Je ziet dat betondelen wat loslaten en al betonrot vertoont. Is je balkon toe aan een balkon renovatie? En hoe gaat alles in zijn werk met een balkon reparatie? Je wilt van de zomer beslist van je balkon genieten! Wat nu?

Inspectie uitvoeren door een deskundige

Het is verstandig om je balkon te laten inspecteren door een deskundige. Alles wordt nagelopen en geïnspecteerd. Dit werk vereist vakmanschap en kan beter worden gedaan door experts, die weten wat ze moeten doen. Tijdens een uitgebreide inspectie kun je verwachten dat ze deze handelingen nakijken:

  • Diverse metingen, zoals de staat van het balkon
  • Is de vloer waterdicht
  • Vloerverzwakking
  • Is het een manta- of kwaaitaalvloer?
  • Betonrot

Ook kan de inspectie kijken of het draagvermogen van het balkon afgenomen is. De inspectie zal je na een grondige analyse adviseren wat nodig is.

Waar moet je rekening mee houden met balkon reparatie?

Betonschade kan diverse vormen van schade zijn. Wel is in de meeste gevallen een betonreparatie mogeijk. Beton kan eigenlijk niet rotten. maar de wapening in het beton kan roesten en de buitenste beton laag wegdrukken. Hierdoor kan beton onvoldoende functioneren. Ook lekkage, brandschade, chemicaliën en veroudering kunnen het beton aantasten. Met een balkon reparatie worden de vloeren en lekkages afgedicht en kleinere betonschades met de hand gerepareerd. Ook wordt gekeken of het een vloer is van het type Manta vloer. Oudere balkons lopen het risico dat de vloer kan breken. Ook de Kwaaitaalvloer is gebouwd in het verleden en vertoont net als de Manta veel gebreken. Veel balkonhuishoudens hebben hier later last van. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een hele nieuwe vloer onder het balkon te zetten. Dit vergt een nauwkeuriger onderzoek.

Een balkon renovatie verlengt de levensduur van je balkon

Het is eerst noodzakelijk om balkonreparaties uit te voeren, alvorens je een droombalkon wil realiseren. Vertrouw je je balkon niet helemaal meer en zie je aan de buitenkant schade? Grote kans dat binnen de constructie ook schade is. Wacht niet te lang om je balkon te laten nakijken. Een gerenoveerde balkon mag gezien worden, is veilig en gaat jarenlang mee!

Geplaatst onder