Ideeën voor de mooiste fotowand

Ideeën voor de mooiste fotowand

Je hebt waarschijnlijk al onwijs veel foto’s gemaakt in je leven. En er zijn ongetwijfeld heel veel foto’s van jou gemaakt. Ontzettend leuk, maar je hebt er niks aan zolang de geschoten kiekjes in een doos op zolder liggen. En slechts een aantal van die foto’s kun je delen op Instagram. Want alle foto’s posten is ietwat overdreven.

Maar hoe zonde is het om die foto’s te laten verstoffen en alleen tijdens een familieweekend tevoorschijn te halen? Kies er daarom voor om de foto’s in je huis op te hangen om er elke dag weer naar te kunnen kijken. Wij hebben de leukste ideeën voor je verzameld om je eigen one-of-a-kind fotomuur te maken. Lees snel verder voor eindeloze inspiratie.

Hout is goud

Jouw momenten vastleggen op fotopapier met een lijst er omheen is natuurlijk heel mooi, maar lijkt het je niet veel mooier om jouw unieke foto’s ook op een unieke manier te presenteren? Kies er bijvoorbeeld voor om je foto op hout te laten printen. Daarnaast kun je kiezen voor een aantal houten planken naast elkaar. Bevestig op de planken een aantal metalen klemmen en je hebt een unieke én goedkope oplossing voor je foto’s.

Lijnen trekken

Wil je voor een goedkope en tegelijkertijd creatieve en originele optie gaan? Het enige dat je nodig hebt is een stukje touw, punaises en miniatuur knijpertjes. Je kunt het touw horizontaal spannen en jouw geselecteerde foto’s met de knijpertjes vastzetten. Een andere mogelijkheid is om elke foto aan een ander touwtje te hangen en de touwtjes verticaal naast elkaar naar beneden te laten vallen. Zo creëer je een speels effect met jouw dierbaarste fotomomenten.

Trapwand

Langs trappen zie je vaak foto’s hangen. Ook jij kunt dit doen om je foto’s te showen aan wie er ook maar langs loopt. Om het nog leuker te maken kun je de foto’s bijvoorbeeld in chronologische volgorde hangen met de oudste foto onderaan de trap en de nieuwste foto bovenaan. Een ander idee is om de foto’s op verschillende materialen te laten printen. Kies bijvoorbeeld voor foto’s afwisselend bedrukt op hout, dibond, plexiglas of forex. Zo creëer je een speels effect in het trapgat.

Uiteindelijk maakt het niet uit hoe jij jouw foto’s uitstalt, zolang je maar weet dat het jouw foto’s zijn met jouw unieke ervaringen en verhalen.