Hoe onderhoud je een leiding?

Het gebeurt vaak dat we een loodgieter te laat inschakelen. In de meeste gevallen stellen mensen het inschakelen van professionals uit om geld te besparen, maar hoe langer u wacht, hoe groter de kans op hoge kosten is. Daarom is het belangrijk om de leidingen in uw woning goed te onderhouden. 

Voorkomen is beter dan genezen

Met goed onderhoud kunt u hoge kosten voorkomen. U voorkomt met goed onderhoud van de leidingen dat u last krijgt van waterschade en lekkages. Om uw leidingen te laten controleren kunt u een loodgieter inschakelen. De loodgieter zal de leidingen nalopen en indien nodig repareren of vervangen. De meest voorkomende problemen met leidingen in woningen zijn: 

  • aanhoudende muffe geuren
  • afvoerproblemen waardoor het water niet goed wegloopt 
  • borrelende geluiden uit de afvoeren 
  • druppelende kranen 
  • een zwakke waterdruk 

U voorkomt problemen in de waterleidingen door hier goed mee om te gaan. Gebruik roosters om te voorkomen dat er etensresten in de leidingen terecht komen en gooi bovendien nooit vet door de leidingen. Hiernaast kunt u problemen voorkomen door de sifons regelmatig schoon te maken en het doucheputje na te spoelen met heet water om zeepresten op te lossen. Kies bovendien voor een filter in het doucheputje, waarmee haren en ander vuil worden opgevangen. 

Leidingen laten onderhouden door experts

Benieuwd naar hoe uw leidingen eraan toe zijn? Schakel een loodgieter in voor het controleren en nalopen van uw leidingen. Zo komt u erachter of uw leidingen een schoonmaakbeurt nodig hebben, aan vervanging toe zijn of nog van goede kwaliteit zijn. Dit kan bijvoorbeeld met een cameracontrole en het is ook mogelijk om uw leidingen preventief te laten doorspuiten. Zo voorkomt u grote verstoppingen in de waterleidingen. Neem nu contact met ons op voor meer informatie over de controle van de waterleidingen in uw woning. 

Geplaatst onder