Handige tips voor het ophangen van een schilderij

schilderij ophangen

Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw interieur te verrijken met een schilderij. Zo is er altijd wel een passend schilderij te koop op Kunstveiling.nl om je woonkamer mee te verrijken. Je kunt je hier helemaal uitleven en het perfecte schilderij uitzoeken. Want een huis zonder schilderij is zonde en heel onpersoonlijk. Een schilderij laat juist jouw persoonlijkheid, smaak en stijl zien. Een aantal handige tips voor het ophangen van een schilderij.

Welke hoogte is ideaal voor een schilderij?

Als je kijkt naar de ideale hoogte voor een schilderij dan ligt dat op de 145 centimeter. Dit is gemeten vanaf de vloer tot het midden van het schilderij. Musea gebruiken zelfs deze hoogte voor het ophangen van schilderijen. Andere manier om een goede hoogte te bepalen voor je schilderij is dat het midden van het schilderij op ooghoogte hangt. Op ooghoogte is een prettige hoogte om naar kunst te kijken. Heb je veel mensen in een huishouden met verschillende lengtes neem dan het gemiddelde ooghoogte.

Is het mogelijk om meerdere schilderijen naast elkaar te hangen?

Het is goed mogelijk om verschillende schilderijen naast elkaar te hangen. Belangrijk hierin is dat je de verschillende schilderijen op de hartlijn hangt. De hartlijn is de lijn die het midden van alle schilderijen vormt. Dit geeft een meer unieke en speelse uitstraling dan dat je de bovenkant en onderkant gelijk houdt. De perfecte ruimte tussen twee schilderijen is tussen de 2 en 15 centimeter.

Hang je schilderij boven de bank

Je ziet het veel, mensen die schilderijen boven hun bank ophangen. De bank staat vaak tegen de muur waardoor er boven de bank genoeg ruimte is voor een schilderij. Er zijn genoeg mogelijkheden voor het plaatsen van een schilderij boven een bank. Een enkele

schilderij of meerdere? Houd je de kunst in dezelfde kleurstelling? Of kies je juist voor contrast? Het zijn allemaal persoonlijke keuzes waarbij je zelf moet gaan bepalen wat bij jou het beste voelt. Interesse in een schilderij gekregen. Er is een schilderij te koop op Kunstveiling.nl.

Geplaatst onder