Geïnteresseerd in een nieuwe woning? Een aankoopmakelaar biedt uitkomsten

Wellicht ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe woning. Op zoek naar een frisse start en daar is hij dan, je droomwoning. Voor het plannen van een bezichtiging kun je overwegen om een deskundige in te huren die je tijdens de bezichtiging mee kunt nemen. Welke voordelen dit met zich meebrengt? We lichten het hieronder verder toe.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je besluit een woning te bezichtigen, is het verstandig om jezelf goed te voorbereiden. Op deze manier weet je tijdens de bezichtiging waar je op moet letten en welke vragen je wilt stellen. Een aankoopmakelaar heeft veel expertise in huis en kan jouw voldoende informatie geven om goed voorbereid de bezichtiging in te gaan. Zo heeft hij kennis van de buurt en of er andere zaken zijn in de omgeving waar je rekening mee dient te houden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een aflopend erfpachtcontract. Bovendien weet een aankoopmakelaar welk concurrerend aanbod er is. Zo krijg je niet alleen informatie over de woning die je gaat bezichtigen, maar ook over soortgelijke woningen die in dezelfde buurt te koop staan.

Het creëren van de perfecte woning

Om een woning te vinden die alle boxen aan vinkt, is lastig. Tijdens een bezichtiging kan een aankoopmakelaar je inzichten geven die je wellicht zelf niet voor ogen had. Door zijn of haar expertise kan hij visualiseren hoe je van één slaapkamer twee kan maken, hoe scheuren in de muur makkelijk gedicht kunnen worden etc. Daarnaast kan een aankoopmakelaar bouwkundige gebreken sneller herkennen en adviseren om dit nader te onderzoeken. Op deze manier kun je voor jezelf de perfecte woning creëren die ook voor toekomstige ontwikkeling, zoals een gezinsuitbreiding, is voorzien.

Voorafgaand aan de koop

Voor een ieder die van plan is een woning te kopen, geldt een onderzoekplicht. Bij het inschakelen van een aankoopmakelaar, wordt deze plicht uit handen genomen. Er wordt dan door de makelaar prijsonderzoek uitgevoerd, evenals onderzoek naar eventuele aanbouw die zonder vergunning is geplaatst. Je zou hier als potentiële koper hier anders later nog problemen mee kunnen krijgen.

Ready, set, go!

Indien je na de bezichtiging zeker bent van je zaak, wilt je zo snel mogelijk actie ondernemen. Voordat je een bod uitbrengt wil je achterhalen hoe veel onderhandel ruimte er is met de makelaar. Een aankoopmakelaar kan polsen hoeveel interesse er is geweest en kan de waarde van de woning beter inschatten. Op deze manier kun je tijdens de biedingsprocedure een goed bod doen en hopelijk is deze droomwoning snel van jou!

Geplaatst onder