Enkel glas vervangen voor tripel glas

Het enkele glas is langzaam aan het verdwijnen. Het is tegenwoordig verplicht om nieuwe woningen op zijn minst te voorzien van dubbel glas. Driedubbel glas is nog beter. De overheid stimuleert het enorm om huizen te verduurzamen. Veel mensen schakelen voor de duurzaamheid een glaszetter in om enkel glas in hun woning vervangen. Dit is goed voor het milieu.

Het vervangen van enkel glas hoeft niet veel te kosten, meestal is er wel een betaalbare optie in jouw omgeving zoals een goedkope glaszetter Ommoord. Ook kun je wellicht in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van triple glas.

Het verschil tussen enkel en triple glas

Het ligt misschien voor de hand, maar het grote verschil tussen enkel en triple glas zit hem in het aantal glasplaten. Bij driedubbel glas zijn dat er namelijk 3 in plaats van 1. Tussen de glasplaten zit stilstaande lucht, dit wordt ook wel de spouw genoemd. Bij een enkel glas heb je geen spouw.

Dit zijn de voordelen van triple glas

Over het algemeen is het bekend dat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas. Bij triple-glas is daar al helemaal sprake van. Dit type isoleert dus nog beter, waardoor je kunt rekenen op een aangename temperatuur in huis die goed wordt vastgehouden. Als het buiten koud of warm is heeft dat minder invloed op de temperatuur binnen. En als je de temperatuur wel wilt verhogen of verlagen, is dit sneller te realiseren. Je kunt daardoor flink besparen op je energierekening.

Het isolerende effect van het glas heeft ook een ander voordeel. Je hebt met het glas minder last van het geluid van buiten. Als er buiten lawaai is, hoor je dat binnen amper. Dat geeft een fijner wooncomfort en meer rust. Op het moment dat je per ongeluk tegen de ruit aan botst, kom je bovendien niet tegen een al te koud oppervlakte aan. Je hebt ook minder last van tocht.

Dit zijn de nadelen van triple glas

Een nadeel van het glas is dat het niet voor elke woning geschikt is. Over het algemeen is het vrij zwaar, waardoor het niet in ieder kozijn kan worden geplaatst. Vaak gaat het kopen van triple-glas daardoor gepaard met het kopen van nieuwe kozijnen. Wat voor veel mensen een ander nadeel is, is dat driedubbel glas snel kan beslaan. Daardoor kun je niet altijd goed naar buiten kijken.

In vergelijking met dubbel en enkel glas betaal je relatief veel voor driedubbel glas. Vooral als je ook de kozijnen laat vervangen. Een kanttekening is wel, dat de energierekening in de toekomst voordeliger uit gaat pakken. Als je de besparing opweegt tegen de investering kunnen de kosten meevallen.

Geplaatst onder