Een knusse woonkamer op winterse dagen

Nu het buiten koud en nat is, besteden we een groot deel van onze dagen in huis. De woonkamer is de ruimte in huis waar we samenkomen en tot rust komen na een drukke dag. Een gezellige woonkamer is op koude dagen ontzettend fijn. Gelukkig kun je dat met iets simpels als een berber vloerkleed al heel snel bewerkstelligen. Zo richt jij een knusse woonkamer in voor de winter!

Warme voeten

Om je lichaam op winterse dagen warm te houden is het van belang dat je voeten ten alle tijden lekker warm blijven. Een dik vloerkleed zoals een vloerkleed wol heeft een isolerende werking en is daarom uitstekend geschikt om in de winter lekker warme voeten te houden. Wel moet je met een dergelijk vloerkleed oppassen dat je er geen meubels op plaatst. Dan kunnen er vervelende deuken in het kleed komen. Als je zin hebt in een verbouwing: vloerverwarming is heerlijk in de winter. Een tegelvloer of een stenen vloer lenen zich het best voor vloerverwarming. Deze materialen geleiden de warmte immers goed.

Gordijnen

Als het vroeger donker wordt en later licht, zien veel mensen er weinig heil in om ‘s nachts de gordijnen dicht te doen. Maar gordijnen kunnen naast een verduisterende functie ook een isolerende werking hebben en in de winter de vervelende kou buiten houden. Zo hoeft de CV ook wat minder hard te werken. Ga voor goed verduisterende gordijnen van een dikke stof. Velours gordijnen staan bekend om hun isolerende werking. Deze gordijnen zijn ook nog eens erg mooi!

Gezellige verlichting

Zorg voor gezellige en knusse verlichting in je woonkamer gedurende de koude dagen. Werk niet alleen met het grote licht, maar speel met sfeerlampjes zoals spots aan de muur of een mooie schemerlamp in de hoek van de kamer. Combineer verschillende verlichtingsmogelijkheden met elkaar. Het kan ook een idee zijn om een grote lamp met dimfunctie aan te schaffen. Zo kun je de sfeer heel gemakkelijk zelf reguleren. Investeer in een paar mooie grote kaarsen die qua kleur passen bij het interieur van je woonkamer voor een extra knus effect.