Een huis is niet compleet zonder planten

Elke kamer wordt een stukje gezelliger en mooier met een aantal mooie kamerplanten in huis. Mooie kamerplanten zijn soms best lastig te vinden. Gelukkig kan je ook veel planten online kopen bij vele aanbieders. Bij veel van deze aanbieders steun je ook nog eens lokale kwekers uit Nederland.

Een plant is tekenend voor jouw huis maar een bijbehorende pot is misschien wel net zo belangrijk. Een aantal van onze favoriete planten hebben we op een rijtje gezet. Deze planten zijn allen geschikt voor binnenruimtes. Let erop dat voor je een plant koopt of deze wellicht giftig is als je huisdieren hebt, hoe deze verzorgd moeten worden, hoeveel licht de planten nodig heeft en of jouw huis hier geschikt voor is. Onze top drie kamerplanten zijn:

1.  Gatenplant – Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa, ofwel Gatenplant, is een enorm populaire plant tegenwoordig. Zijn typische uitstraling zorgt ervoor dat vrijwel iedere ruimte waar de plant in staat net even iets specialer wordt. Zelf heb ik de Gatenplant op een donkere plek staan en deze plant is dus ook goed geschikt voor in de schaduw. Tevens zorgt de plant voor een luchtzuiverende werking.

2.  Dracaena Janet

Ook deze plant is lekker gemakkelijk in onderhoud en voelt zich al gauw thuis op een plek. De plek waar je deze plant graag neerzet maakt niet zoveel uit. De plant kan op zowel een lichte, als donkere plek goed uit de voeten. De Dracaena Janet komt oorspronkelijk uit West-Afrika en heeft ook wel Drakenbloedboom als bijnaam. De plant is een van de meest luchtzuiverende planten ter wereld en haalt ook vervelende geurtjes weg in jouw ruimte.

3.  Strelitzia Nicolai

De Strelitzia Nicolai is werkelijk een prachtige plant die je huis een beetje tropischer doet laten aanvoelen. Een grote plant met opvallende groene bladeren. De plant kan eens per jaar ter bloei komen en geeft dan zijn prachtige bloemen weer. De Strelitzia Nicolai houdt wel van een plekje met wat licht en regelmatig wat water. Bijvoeden helpt ook enorm voor de plant.

Hoe je je huis ook inricht een juiste plant maakt het ten alle tijden net even wat gezelliger dan een ruimte zonder planten. Bekijk wel goed welke plant geschikt is voor jouw ruimte om teleurstellingen te voorkomen na het aanschaffen hiervan.

Geplaatst onder