Drie tips voor een leeg en opgeruimd bureau

Om in alle rust te kunnen werken, heb je een opgeruimd bureau nodig. Voordat je er erg in hebt ligt je bureau vaak al helemaal vol met werkspullen. Je laptop, oplaadkabels, pennen en papier, er kan werkelijk van alles op je bureau terecht komen. Dat draagt niet bij aan je productiviteit. Veel mensen kunnen zich vele malen beter concentreren als hun bureau opgeruimd is.

In dit artikel vind je 3 tips voor een opgeruimd en leeg bureau. Onder andere met een handig product van nedelko.nl heb je je benodigdheden in een korte tijd beter georganiseerd. Lees dus snel verder.

Tip 1: Werk je kabels weg

Een grote boosdoener bij een rommelig bureau zijn alle kabels. Als je werkt met elektronische apparaten merk je al snel dat je bureau vol ligt met oplaadkabels. Een voor je laptop, voor je telefoon of denk bijvoorbeeld aan de muis van je computer. Kabels zijn er vaak in overvloed.

Het fijne is dat je de kabels makkelijk bij elkaar kunt binden. Een spiraalband is hiervoor ideaal. Met het bij elkaar binden van de kabels organiseer je je bureau. Je bundelt alle kabels en kan op een makkelijker manier de kabels loshalen als je er eentje nodig hebt.

Tip 2: Ga slim om met papieren en aantekeningen

Je kent het wel: tijdens het werken raakt je bureau in no-time vol met papieren en aantekeningen. Daarvoor worden vaak losse notities en papieren gebruikt. Op die manier wordt het echter al snel een rommeltje. Een slimme oplossing is om één groot notebook te gebruiken om alles in op te schrijven. Berg wat je niet gebruikt op in mappen of bakken. En heb je het niet nodig? Gooi het dan weg. Een kritische blik kan geen kwaad. 

Tip 3: Wees kritisch

Een derde tip heeft ook alles te maken met opruimen: wees vooral kritisch. Alleen de dingen die je met regelmaat gebruikt, heb je op je bureau nodig. De rest kun je elders bewaren. Een goede maatstaf daarbij is of je de spullen wel of niet dagelijks gebruikt. Met dat principe in gedachten kun je op een eenvoudige manier overzicht creëren.

Is dat niet het geval? Dan kan het geen kwaad om af en toe een stukje te lopen voor de overige benodigdheden. Kijk ook eens naar je pennen en potloden, vaak zit daar wel eentje tussen die het niet goed meer doet. Alle kleine beetjes helpen bij het opruimen. 

Geplaatst onder