Dit zijn de drie raamdecoratie trends van 2022

Het jaar 2022 is al volop in de gang. Om bij de tijd te blijven zoeken we voor je uit welke drie trends je dit jaar terugziet op het gebied van raamdecoratie. Met de kennis van de laatste trends is jouw raamdecoratie in huis weer helemaal bij de tijd. Lees snel verder voor meer informatie over de kleuren, stoffen, het design en het type raamdecoratie dat in 2022 in de mode is.

Trend 1: Haal het natuurgevoel in huis

Het jaar 2022 staat in het teken van de natuur. Ook in huis. In het interieur komen steeds meer planten en natuurlijke materialen voor. Ze geven een aangename warmte en brengen sfeer in je woning. Over het algemeen ben je er niet snel op uitgekeken. Je kunt met natuur in huis alle kanten op.

Raamdecoratie die aansluit bij deze trend is raamdecoratie die gemaakt is van hout. Houten jaloezieën zijn er een goed voorbeeld van. Door de jaloezieën schijnt het daglicht op een natuurlijke manier de woning in. Ook kunnen shutters op maat van hout worden gemaakt. Hiermee kun je goed reguleren hoeveel daglicht er de woning in valt en hoeveel privacy je wenst te hebben.

Trend 2: Aaibare stoffen zijn helemaal hip

De tweede trend zie je in meerdere markten terug. Net als bij het interieur zijn aaibare stoffen ook bij kleding in de mode. De teddy stof en zachte corduroy broeken hangen steeds meer in de winkels. Bij het interieur is dat net zo. Anno 2022 zie je de zachte stoffen in menig woning terugkomen.

Rolgordijnen of vouwgordijnen kun je op een mooie manier met zachte stoffen in je huis ophangen om aan de aaibare stoffen hype te voldoen. Ook kun je denken aan plisse gordijnen met een zachte stof. Het is maar net wat bij de rest van je interieur past.

Trend 3: Toon lef met donkere raamdecoratie

Wat ten derde echt een trend van 2022 te noemen is, zijn donkere kleuren. Je ziet dat veel meer mensen met hun raamdecoratie een contrasterend statement maken. En dat doen ze door een wat donkerdere kleur uit te kiezen. Of dat nu gedaan wordt met shutters, jaloezieën, vouwgordijnen of rolgordijnen, de donkere kleuren zijn helemaal in de mode. Er is wel wat lef voor nodig om voor de donkere kleur te kiezen, maar je krijgt er een warm gevoel en een stoer interieur voor terug.

Geplaatst onder