Dit zijn de banken-trends van dit jaar!

Wil je woonkamer een nieuw look geven? Dan kun je dit doen door een nieuw meubel te kopen, bijvoorbeeld een bank. Of is je bank aan vervanging toe, maar ben je op zoek naar inspiratie? Natuurlijk zijn er ook op het gebied van banken trends. Er komen steeds weer nieuwe modellen en stoffen uit. Bovendien kan het zo zijn dat een bepaalde bank van bijvoorbeeld een bekende ontwerpen opeens erg populair wordt. Veel mensen willen dan zo’n bank in huis waardoor het ook in goedkopere varianten na wordt gemaakt. Naast zulke hypes zijn er ook trends die vooral gelden in een bepaald jaar of juist een aantal jaar duren. Wil je de trends van komend jaar weten? Welk model, materiaal en kleur gaan het helemaal maken in 2021? Lees dan snel verder.

Model

Als je voor een nieuwe bank gaat kijken, heb je enorm veel keus als het gaat om het model. Wanneer je de ruimte ervoor hebt, dan zijn hoekbanken enorm populair. Dit is een echte eye-catcher voor in jouw woonkamer en zijn ook nog eens erg comfortabel. Je kunt er lekker op gaan liggen, maar ook al je vrienden en familie kunnen erop plaatsnemen. Verder is een u-bank ook erg populair of juist twee losse driezitsbanken. Overal is het opvallend dat veel zitplekken en dus grote banken erg populair zijn. Let wel op dat je hiervoor de ruimte moet hebben en dat niet je hele woonkamer bestaat uit een bank.

Materiaal

Als we kijken naar het materiaal worden vooral natuurlijke materialen gebruikt, dus voornamelijk leer. Dit kan in een ruwe variant zijn, wat zorgt voor een stoere en landelijke uitstraling. Tegelijkertijd kun je ook voor een chique uitstraling kiezen door een bank te kiezen in suede. Een combinatie tussen stof en leer, zoals een bank van microleder. Overal is het hierbij opvallend dat voornamelijk wordt gekozen voor duurzame materialen, dus voor materialen die een lange tijd meegaan en goed te onderhouden zijn.

Kleur

Hoewel we nu steeds meer richting het voorjaar gaan en je juist zou denken dat lichte kleuren weer helemaal in zijn, worden juist donkere kleuren een trend. Denk hierbij aan kleuren als donkerbruin, donkergrijs of donkerblauw. Verder zijn neutrale kleuren ook erg populair, zoals wit, crème, zwart of beige. Dit brengt rust in je interieur en past helemaal bij de trend back to basic.

Natuurlijk is het leuk om mee te gaan met de trends, maar blijf ook vooral dicht bij jezelf. De bank komt ten slotte in jouw huis te staan en jij zult er een tijd mee moeten doen. Kijk dus goed naar de ruimte waarin de bank komt te staan en pas hier de vorm en de grootte op aan. En waar zit de tv of de openhaard? Het is mooi om dit centraal te stellen in bijvoorbeeld een grote woonkamer door middel van een u-bank. Kies vooral ook een kleur die jij mooi vindt en die bij de rest van je interieur past.