Dit heb je nodig voor jouw ideale tuinhuis

Als je één van de gelukkige bent met een eigen tuin, dan ben je al flink gezegend. Je kunt jouw tuinleven echter nog fijner maken door het toevoegen van een tuinhuis. Niet alleen trekt dit je weer terug in je kinderjaren, omdat de meeste oudere mensen vroeger veelvuldig gebruik maakten van hun tuinhuis, maar het geeft je ook een mooie werk- of opslagplek in je tuin. In dit artikel leer je wat je allemaal nodig hebt om een prachtig tuinhuis in je tuin te bouwen. 3.dak 4.inhoud

Het draait grotendeels om de buitenkant

Als je een tuinhuis gaat bouwen, wil je natuurlijk dat deze mooi staat in je tuin. Een doorn in het oog zou je nooit vrijwillig plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat jouw mooie tuinhuis ook duurzaam is en vele jaren mee zal gaan. Een goede manier om dit te doen is door het toepassen van Keralit gevel bekleding. Deze gevelbekleding zorgt ervoor dat jouw tuinhuis beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Je hebt er ook weinig onderhoud aan, omdat je het in een specifieke kleur koopt die verwerkt is in het kunststof en je dit dus niet over een aantal jaar opnieuw van een laag verf hoeft te voorzien. Daarnaast zul je met kunststof ook geen zorgen hebben over houtrot, wat vaak bij tuinhuizen toch een probleem wordt door de jarenlange blootstelling aan regen. Zo bouw je een stevige en duurzame basis voor jouw tuinhuis.

Maak het modern

Vervolgens zul je minimaal één deur en meerdere ramen in je tuinhuis moeten plaatsen. Als je toch al bent gegaan voor een kunststof gevel, kun je het beste ook kiezen voor kunststof kozijnen. Deze zorgen voor een betere isolatie in je tuinhuis en komen in allerlei kleuren en vormen. Kunststof hoeft er namelijk niet uit te zien als een modern, strak wonder, maar komt tegenwoordig ook in verschillende hout-look vormen. Zo geef je jouw tuinhuis een traditioneel uiterlijk, maar met alle voordelen van de moderne wereld.

Een stevig dak boven je hoofd

Als je jezelf echt een plezier wilt doen, dan zorg je voor een stevig dak dat je lang zal beschermen. Kies voor een puntdak, maar met een plat, half uitgesneden plafond. Zo bouw je voor jezelf een kleine zolder waar je voldoende spullen kunt opslaan. Je kunt het uiterlijk van je tuinhuisje ook laten bijdragen aan een mooi kleurenspel in je tuin. Kies voor dakpannen met verschillende kleuren of één felle kleur die goed combineert met je gevelbekleding. Zo zal jouw tuinhuis echt opvallen en zul je met veel plezier elke keer naar je tuinhuis lopen.

De inrichting van je tuinhuis

De meeste mensen gebruiken hun tuinhuis als opslagplaats voor hun tuinspullen en gereedschap, maar je kunt het ook goed gebruiken als plaats om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Geef jezelf een stevige tafel en een fijne stoel om lekker te schilderen, bouwen of ander handwerk te verrichten. Al helemaal met de deur open op warme dagen, terwijl het regent en jij lekker binnen zit, is het een waar genot om zo veel als je kan van jouw nieuwe tuinhuis te genieten. Veel succes met het bouwen van jouw droomhut!

Geplaatst onder