Diamond painting: een populaire hobby

De laatste tijd is diamond painting steeds populairder geworden, vooral door de coronatijd. Mensen moesten verplicht thuis zitten en zochten daardoor manieren om zich te vermaken. Diamond painting werd hierdoor zeer populair. Het is een hobby waar je, zonder het door te hebben, uren mee bezig kunt zijn. Maar wat is het precies en hoe doe je het? In deze blog lees je daar meer over.

Wat is het?

Diamond painting is een hobby voor de creatievelingen onder ons. Je maakt hierbij een schilderij met hele kleine diamantjes. Je plakt de verschillende diamantjes 1 voor 1 op een zelfklevend canvas. Dit doe je met een handige pen, zodat je dit op een nette manier kunt uitvoeren. Door middel van de handige kleurcodes weet je precies welk diamantje op welke plek geplakt moet worden. Het is handig om voordat je begint de diamantjes te sorteren in verschillende bakjes met de verschillende codes. Op die manier kun je het ook goed opbergen, mocht je tussentijds willen stoppen.

Je kiest zelf de afbeelding, hierbij is er van alles mogelijk. Zo kun je een diamond painting maken van Disneyfiguren, je lievelingsdier of je stuurt een eigen foto in! Je kunt de painting dus persoonlijker maken door een foto van je huisdier of van je gezin in te sturen. Deze wordt dan op een zelfklevend canvas gedrukt en zo maak jij een painting van je eigen foto. Klaar? Zoek dan een mooi plekje in je huis waar je hem op kunt hangen.

Diamond painting goed voor de creatieve geest

Door middel van diamond painting inspireer je je creatieve geest en ontsnap je even uit de stress van het dagelijkse leven. Ben je niet heel creatief aangelegd? Geen probleem! Er zijn handige diamond painting kits die je helpen bij het maken van jouw perfecte diamond painting.

Toch niets voor jou? Dan kun je altijd nog een diamond painting cadeau geven, aan bijvoorbeeld je moeder, je tante of een vriendin. Diamond painting koop je bij een hobbywinkel of online.

Geplaatst onder