De voordelen van verhuizen met een verhuislift

Wanneer je gaat verhuizen, wil je natuurlijk alles spik en span voor elkaar hebben. Je wilt dat alles vlekkeloos verloopt en dat je spullen onbeschadigd aankomen. In de praktijk kan dit nog wel eens anders gaan. Zeker als je niet op de begane grond gaat wonen, maar juist in een appartement op de derde verdieping. Vaak is er dan geen lift aanwezig en zul je dus je spullen via de trap naar boven moeten krijgen. Helemaal als dit een smalle trap is of als je zware spullen gaat verhuizen, zoals banken, kasten en bedden, is dit geen slim idee. Je kunt er dan voor kiezen om een verhuislift te huren. Maar wat is nu eigenlijk een verhuislift en wat zijn de voordelen ervan?

Wat is een verhuislift?

Een verhuislift, oftewel een ladderlift of meubellift, wordt als hulpmiddel gebruikt tijdens het verhuizen. Grote, zware of juist breekbare objecten of meubels kunnen zo makkelijk naar beneden of juist naar boven verplaatst worden. Een verhuislift kan dus ook zeker van pas komen als je van een appartement naar een andere woning gaat. Met het gebruik van een verhuislift krijg je je spullen gemakkelijk en onbeschadigd in je nieuwe woning.

Kleinere kans op schade

Zoals aangegeven kun je dus ook gemakkelijk breekbare objecten verplaatsen met een verhuislift. Doordat je er niet mee door een smal trappenhuis hoeft, is de kans veel kleiner dat het beschadigd of zelfs kapot gaat. Wanneer je kiest voor een verhuislift, kan het object makkelijk door het raam verplaatst worden.

Het bespaart tijd

Hoe vaak moet je wel niet die trap op en af als je alles zelf zou verplaatsen? Dit neemt nogal wat tijd in beslag. Wanneer je telkens bochten moet maken of als je trap erg smal is, dan is het nog wel eens wat passen en meten en dan ben je zo weer een half uur verder. Met een verhuislift is het simpelweg doorgeven door het raam en naar beneden halen. Dit bespaart enorm veel tijd.

Het is veiliger

Als je een grote kast omhoog moet tillen en dus boven je hoofd tilt, dan kan dit aardig wat risico met zich meebrengen. Je hoeft maar uit te glijden of je te verstappen op de trap en je glijdt zo naar beneden en de kast beland op je. Wanneer je gebruik maakt van een verhuislift heb je geen last van dit risico en kom je zonder kleerscheuren van je verhuizing af.

Kortom, wanneer jouw appartement niet erg makkelijk te bereiken is met grote, zware of breekbare meubels of objecten, dan is het verstandig om een verhuislift te huren. Dit voorkomt problemen achteraf en het geeft je tegelijkertijd ook veel rust. Je weet dat er voorzichtig met je spullen wordt omgegaan en dat het niet allemaal in een te kleine lift wordt gestopt of dat het met mankracht door een smal trappenhuis wordt geduwd. Op deze manier zit jij straks rustig in je nieuwe woning, zonder dat iemand ergens een beschadiging kan opmerken.