De tafel: erg handig voor het interieur

tafel interieur

De tafel: erg handig voor het interieur

Een eettafel is een stuk meubilair wat bestaat uit een horizontale plaat met 4 poten eronder. Mensen die op zichzelf gaan wonen, moeten er veel regelen voordat ze in hun nieuwe huis of appartement kunnen trekken. Het interieur van het huis moet eerst gevuld worden met meubilair, als dit niet wordt gedaan dan kan het huis leeg ogen en leven mensen meestal niet op hun gemak thuis. De eerste benodigdheden die een huishoudens nodig heeft zijn natuurlijk eettafels, vaak worden retro en vintage eettafels gebruikt om het interieur in te richten. Tafels zijn geschikt om eten op te zetten, maar ook voor alledaagse activiteiten zoals: computeren, knutselen en schrijven. De eerste tafels werden gemaakt in het Oude Egypte, stenen werden op een bepaalde hoogte gezet om voedsel op grote dienbladen neer te zetten. De Grieken en Romeinen gebruikte deze tafels ook al om mee te eten, na het eten borgen ze de tafel onder hun bed. De tafels werden vroeger van metaal, hout en natuursteen gemaakt, hedendaags zijn er nog veel meer stoffen bij gekomen.

Soorten eettafels

Over de hele wereld zijn er verschillende soorten eettafels, vaak worden vintage en retro eettafels gebruikt voor de inrichting. Een retro tafels is erg geschikt om met vrienden en familieleden aan te zetten. Met de unieke stijl van een retro tafel ziet het interieur er weer geweldig uit. Eettafels met een vintage design komen vooral uit de jaren 50, 60 en 70. Met de authentieke vintage eettafels kan het interieur van het huis heel mooi worden. De gehele kamer krijgt dat zo’n ouderwets thema wat mensen er erg aan de oude tijd gaat laten denken, toen de techniek van de mens nog minder ontwikkeld was. De keus van een vintage eettafel of een retor eettafel is geheel aan de smaak van de persoon. Het interieur moet ingericht worden naar de persoonlijke smaak. Ook zijn er speciale tafels om te vergaderen, picknicken en te pokeren.  Vergadertafels zijn meestal heel groot waardoor veel mensen met elkaar kunnen praten en overleggen, de tafels zijn vaak rond zodat mensen elkaar goed kunnen zien. Voor het interieur van een huis worden vaak retro eettafels gebruikt dan vintage eettafels. Vintage eettafels zijn ouderwets waardoor het onder het jonge volk niet echt populair is, retro eettafels zijn daarentegen wel populair onder de jonge doelgroep.

Het verzorgen van tafels

De eettafel van Mysons zowel retro als vintage worden natuurlijk elke dag gebruikt, waardoor de kans op schade erg groot is. Vlekken, deuken en ingebrande brandplekken kunnen uit het niets op de tafel komen, vooral met jonge kinderen gebeurt dit vaak. Krassen van retro eettafels worden vaak veroorzaakt door scherpe voorwerpen die contact maken met de retro eettafel. Met bepaalde kleurrijke vullingen kunnen de krassen opgevuld worden. Met vintage eettafels moet opgepast worden, vintage zijn vaak authentiek en het is lastig om zulke eettafels te vervangen. Brandplekken op de eettafels kunnen voorzichtig weggeschuurd worden zodat de bovenste verbrandde laag loskomt. Als de brandplek te diep zit is er helaas geen andere mogelijkheid, tenzij je een diep gat mooier dan een brandplek vindt.