De (onderschatte) kracht van wandklokken

Wandklokken zijn een tijdloos woonaccessoire dat elegantie, klasse en aantrekkingskracht kan toevoegen aan elke leefruimte in je huis.

Er zijn veel verschillende soorten wandklokken die u aan je muren kunt hangen; laten we eens kijken naar de belangrijkste stijlen die je moet overwegen als je wat grote esthetische aantrekkingskracht aan de interieurstijl wilt toevoegen.

Klassieke wandklokken

Dit zijn de klokken die iedereen kent en liefheeft: traditionele analoge klokken met cijfers, inkepingen om de minuten en uren te markeren, en een gestaag tikkend geluid dat al snel een welkome achtergrondruis in je huis zal worden. Klassieke wandklokken zijn meestal zwart en wit, of tenminste de wijzerplaat van de eigenlijke klassieke klok is meestal wit; de randen kunnen zwart hout, bruin hout, en soortgelijke kleuren zijn.

Tegenwoordig vindt u vaak klassieke stijlen in andere kleuren die levendigheid en helderheid kunnen toevoegen aan uw huis, zoals roze, paars en blauw.

Grote wandklokken

Als je een statement wilt maken, heb je geluk: grote ontwerpen zijn het perfecte praktische statement-stuk dat een grote ruimte aan je muur inneemt en je toch de tijd laat zien. Grote wandklokken zijn meestal minimalistisch.

Het belangrijkste bij de aanschaf van een klok is dat je een plaats in uw huis vindt waar hij gemakkelijk past en dat je geen rommel aan de muur eromheen maakt.

Houten wandklokken

Als u houdt van het gevoel van een klassiek ontwerp, maar u wilt iets dat meer uniek is, kijk dan eens naar houten wandklokken. Hout is hard op weg om een materiaal van keuze te worden voor veel interieurontwerpers en het gebruik ervan in klokken kan verbluffend zijn.

Gemaakt van houten materiaal, dat er echt uniek uitziet wanneer het wordt gecombineerd met de attributen van een traditionele wijzerplaat. Een houten stijl kan zeker een statement maken in elk huis.

Moderne Wandklokken

Als u vindt klassieke klokken en andere traditionele wandklokken stijlen om te saai of veilig op zoek, dan zul je zeker wilt kiezen voor een moderne stijl. Deze komen vaak in opvallende kleuren en materialen, zoals metalen, slanke zilver, en nog veel meer.

Tip: Klassieke en Moderne Wandklokken | Zonder of met Slinger

Moderne ontwerpen neigen ook naar de meer minimalistische kant, omdat ze vaak geen cijfers hebben en soms zelfs geen inkepingen om uren en minuten aan te geven, maar ze zijn zeker opvallend genoeg voor bezoekers om op te merken.

Stille wandklokken

Wandklokken zijn er in alle soorten en maten, en sommige zijn zelfs geluidloos. Stille wandklokken zijn, zoals de naam al zegt, ontworpen om vrijwel geen geluid te maken – hoera! Dit betekent een gestaag tikken dat voor sommigen eerder gekmakend dan rustgevend is.

Tip: Stille klok – Klok die niet tikt – geluidloze wandklok

Stille modellen zijn perfect als je niet tegen het tikken van een standaardklok kunt. Ze hebben de neiging een meer klassieke stijl te hebben, maar er zijn ook stille klokken met een ander uiterlijk.

Wat uw persoonlijke stijl en voorkeur ook is, je zult zeker wandklokken vinden die aan je wensen voldoen, want ze zijn beslist een pronkstuk geworden in veel moderne huizen.