De mooiste vloeren voor je woonkamer

De mooiste vloeren voor je woonkamer

De vloer is een zeer belangrijk onderdeel van een huis, je loopt er overheen, je kijkt ernaar en de rest van je interieur moet worden aangepast op de kleur en op het materiaal van de vloer. Er zijn veel verschillende soorten vloeren. Je kunt kiezen voor onder andere een houten vloer, een vloer van laminaat of voor vloerbedekking. Naast dat je een keuze moet maken tussen de verschillende materialen zijn er ook veel verschillende designs en kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Laminaat

Een van de meest populaire materialen voor een vloer is laminaat. Logisch, want laminaat komt in enorm veel kleuren en designs.  Daarnaast is laminaat erg makkelijk schoon te houden, het is al voldoende om je vloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Toch zitten er ook enkele nadelen aan een vloer van laminaat, het materiaal is namelijk gevoelig voor beschadigingen en deze beschadigingen zijn vaak niet meer helemaal te herstellen.

Betonlook

 

Je kunt er ook voor kiezen om een betonlook vloer te laten aanleggen. Een betonlook vloer wordt de laatste jaren steeds populairder in Nederland, niet alleen in huizen, ook bedrijven kiezen hier steeds vaker voor. Net als een vloer van laminaat, komt een betonlook vloer in veel verschillende kleuren en designs. Je kunt deze dus helemaal naar je eigen wens afstellen. Daarnaast is een betonlook vloer bestand tegen slijtage en zeer onderhoudsvriendelijk.

 

 

Tapijt

Een andere optie is tapijt. Tapijt geeft je woonkamer een erg gezellige sfeer. Daarnaast heeft tapijt nog veel meer voordelen. Net als bovenstaande vloeren is tapijt verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Daarnaast werkt vloerbedekking geluiddempend en is het zacht waardoor het voor kinderen fijn is om er op te spelen. Hou er bij tapijt echter wel rekening mee dat het lastiger is om schoon te maken dan bijvoorbeeld laminaat en beton.