De charme en voordelen van een gietijzeren houtkachel

Er bestaan twee hoofdcategorieën houtkachels die je kunt kopen als je een kachel die op hout gestookt kan worden voor ogen hebt: een gietijzeren houtkachel en een houtkachel gemaakt van staalplaten. Met name de verkoop van gietijzeren houtkachels heeft in de afgelopen jaren in Nederland een flinke groei doorgemaakt. Steeds meer mensen kiezen voor de charme en de diverse praktische voordelen van dit type kachel. Maar wat maakt een gietijzeren houtkachel nu zo geliefd onder woningeigenaren? En waarom is het aan te raden om er zelf ook eentje te kopen als je op zoek bent naar een fraaie kachel voor in huis?

Prachtige klassieke uitstraling

Een van de allergrootste pluspunten van een gietijzeren houtkachel is de schitterende klassieke uitstraling en de charmante looks van dit kacheltype. De kachels zien er robuust en gezellig uit. Vooral als je houdt van een romantische, warme sfeer in huis, is een kachel van gietijzer ideaal. De kachels worden gemaakt met mallen, waardoor vrijwel elke vorm en decoratie mogelijk is. Naast de prachtige klassieke en charmant uitstraling van houtkachels van gietijzer, zijn deze kachels naadloos. Ze zien er dus strak en mooi afgewerkt uit. Verder zijn ze voorzien van een email laag, die zorgt voor een prachtige, visueel aantrekkelijke afwerking.

Een duurzame kachel die lang meegaat

Het feit dat kachels van gietijzer naadloos zijn, zorgt ervoor dat ze zeer duurzaam zijn. Ze hebben immers geen kwetsbare lasnaden. Het zegt al genoeg dat automotoren ook van gietijzer worden gemaakt: hierdoor zijn ze erg duurzaam en gaan ze lang mee. Datzelfde geldt ook voor houtkachels die van gietijzer zijn gemaakt. Het gietijzer, althans als dit van goede kwaliteit is, voorkomt de vorming van schuren en naden.

Voortaan extra veel warmte in huis

Een ander pluspunt van houtkachels van gietijzer zit hem in het feit dat ze erg rendabel zijn. Houtkachels van gietijzer staan bekend om hun hoge rendement: ze geven veel warmte af, doordat ze zorgen voor een efficiënte verbranding van het hout. Thuis hoeft de cv-ketel minder vaak of helemaal niet aangezet te worden, waardoor je tegelijk ook op de energierekening kunt besparen. Ideaal toch?

Keuze uit een groot aantal modellen

Qua houtkachels van gietijzer is er tegenwoordig veel keuze uit soorten, modellen en formaten. Zeker als je kiest voor een kachelspecialist zul je verbaasd staan door ht grote aantal modellen, varianten en typen kachels. Bij meerdere verkopers van kachels is het vandaag de dag mogelijk om jouw gietijzeren kachel compleet op maat te laten maken, volledig naar eigen wens. Dit is natuurlijk een perfecte oplossing voor wie hoge eisen stelt aan een kachel in huis.

En vergeet deze voordelen van gietijzeren kachels niet…

Het gemak waarmee je tegenwoordig houtkachels van gietijzer kunt vergelijken, via online aanbieders van dit type kachels, is natuurlijk ook ideaal. Vaak kun je met een paar klikken op de knop jouw perfecte houtkachel van gietijzer bestellen. Je hebt de kachel dan snel, vaak al binnen één of twee werkdagen, in bezit. Voordelig is dat de kachel bij jou thuis wordt afgeleverd en je dus niet zelf met de kachel hoeft te rijden en slepen om hem bij je thuis te krijgen. Dat scheelt een hoop moeite en werk. Een kachel van gietijzer heeft dan ook meer te bieden! dan veel mensen denken!