De 3 voordelen van kunststof deuren en kozijnen

Ga je verhuizen of verbouwen? Neem dan een kunststof voordeur en kozijnen! Dit heeft zoveel voordelen voor je huis. Het zal een hoop besparen door de goede isolatie. Kunststof kozijnen en deuren hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Wij leggen alle voordelen uit over deze kozijnen en deuren. Lees ze hier!

Isolatie

Een kunststof voordeur of kozijn heeft een erg goede isolatie. Een voordeur is natuurlijk erg groot en is de opening om naar buiten te gaan, je wilt dan ook graag dat deze goed geïsoleerd is zodat het niet koud wordt binnen. Dit is erg fijn als je weer binnenkomt van de koude buitenlucht in een warme gang door de goede isolatie. Een kunststof voordeur is niet alleen een goede isolatie voor warmte maar ook voor geluid.

Kunststof kozijnen isoleren ook erg goed. Dit is natuurlijk een groot voordeel omdat je de verwarming minder hoog hoeft te zetten met kunststof kozijnen. Je bespaart dus ook nog is! Deze kunststof kozijnen hebben een goede isolatie en dat komt omdat deze kozijnen hol zijn van binnen. Dit betekent dat hier stilstaande lucht is, stilstaande lucht zorgt voor een goede isolatie. In deze holle kozijnen zijn kleine kamertjes gemaakt door middel van schotjes. Dit zorgt voor een extra goede isolatie.

Onderhoud

Kunststof kozijnen en voordeuren hebben vrijwel geen onderhoud nodig.  Een kunststof voordeur hoeft niet overgeschilderd te worden, deze deuren zijn in bijna alle kleuren al verkrijgbaar. Dit betekent dat je de deur erin kan zetten en hem niet na een paar maanden weer opnieuw zou moeten verven. Dit betekent 2 dingen het is onderhoudsvrij en duurzaam! Het maakt het duurzaam omdat kunststof recyclebaar is en geen verf nodig heeft dit is milieuvriendelijk. Ook heeft een kunststof voordeur geen reinigingsmiddel nodig om deze schoon te maken, het enige wat je nodig hebt om deze schoon te maken is een beetje water.

Kunststof kozijnen zijn dus ook onderhoudsvrij. Kunststof kozijnen zijn kleurvast, dit betekent dat de kleur niet zal vervagen. De kunststof kozijnen zijn erg ontwikkeld de laatste jaren, ze kunnen zelfs tegen elk weer. Dat is weer een zorg minder!

Kunststof kozijnen zijn veilig

Een kunststof kozijn heeft een keurmerk, namelijk het politie veilig wonen keurmerk. Je krijgt een politie veilig wonen keurmerk als je huis voldoet aan de inbraakpreventies en de sociale veiligheid. Dan denk je vast waarom krijgt mijn woning dit als ik kunststof kozijnen neem? Dat komt omdat deze kozijnen speciale scharnieren hebben die er niet zomaar uitgetild kunnen worden. Deze kozijnen beschermen je huis ook nog is tegen brand. Dit komt omdat de kozijnen ontvlambaar zijn. Extra veilig dus!

Een kunststof voordeur is ook zeker veilig. Deze voordeuren zijn inbraakwerend. Dit komt omdat de scharnieren en sloten goed zijn verwerkt in de kunststof voordeur. Een kunststof voordeur komt ook met een politie veilig wonen keurmerk. Met deze dingen bij elkaar en kunststof kozijnen erbij, weet je bijna zeker dat er in jouw huis niet ingebroken zal worden. Dat geeft een fijn gevoel toch?

Geplaatst onder