5 tips om meubelen te reinigen

Meubelen reinigen

5 tips om meubelen te reinigen

Meubels zijn in iedere kamer vaak wel aanwezig en zijn dan ook een belangrijk onderdeel bij het huishouden. Het hebben van schone meubels is vaak erg fijn, niet alleen voor de hygiëne maar ook voor jezelf en voor anderen. U zit tenslotte lekkerder op een bank wanneer deze schoon is!

Bent u van plan om zelf meubels te gaan reinigen? Dan is het hebben van een enkele tips erg handig wanneer u gaat beginnen. In dit artikel haal ik 5 soorten reiniging technieken naar voren om het meubel reinigen makkelijker te maken!

Tip 1: Reinigen met shampoo

Voor het verwijderen van hardnekkige en simpele vlekken is dit een ideale techniek. Vooral voor een velours of Suede achtige stof meubel. Gebruik onverdunde shampoo en breng deze op de vlek aan. Gebruik iets absorberend om de vochtige vlek droog te maken.

Tip 2: Reinigen met melk

Het reinigen met melk is ook een optie. Nu klinkt dit een beetje gek maar het is echt zo. Heeft u een streep van een pen, vulpen of stift op bijvoorbeeld uw stoel dan kunt u gemakkelijk uw stoel reinigen met melk. Doe een beetje melk op een doek en gebruik de doek om de inktstreep te verwijderen.

Tip 3: Reinigen met een Strijkijzer

Gebruik bij deze techniek altijd een klein sopje (zacht wasmiddel) in combinatie met een strijkijzer. Na het gebruiken van het sopje legt u een kleed of doek over het meubelstuk en kunt u het meubel strijken.

Tip 4: Reinigen met ontvetter

Begin met het spuiten van ontvetter over bijvoorbeeld uw bank. Vervolgens gebruikt u een spons met warm water om het bankstel af te nemen. Bij wat hardnekkig vuil kunt u een combinatie gebruiken met het strijkijzer. Leg na het afnemen een doen of laken over de bank heen om vervolgens te strijken. Een mooie bank reinigen techniek.

Tip 5: Reinigen met soda

Pak een teiltje of emmertje lauw tot warm water en doe hier een enkele scheppen soda bij. Neem vervolgens met een spons de stoffen meubel af. Even na reinigen met een schoonwater en klaar!

 

Bron: www.tapijtreinigingbenelux.com