5 handige verhuistips

Wow, gefeliciteerd! Je hebt je droomhuis gekocht! Wanneer krijg je de sleutel? En wanneer ga je verhuizen? Als je net een nieuw huis hebt gekocht of gehuurd en je krijgt deze vragen, dan is het begrijpelijk dat je een beetje stress krijgt. Bij een verhuizing komt natuurlijk veel kijken en dit doe je doorgaans niet elke dag of week. Hoe ga je het dus allemaal aanpakken? En hoe ga je alles sorteren? Hoe neem je breekbare spullen mee? Ga zo maar door. Je kunt je over de kleinste dingen al enorm druk maken als het om een verhuizing gaat. Lees daarom de volgende 5 handige verhuistips om zonder stress te verhuizen.

Pak je verhuisdozen slim in

Wanneer je gaat verhuizen is elke ruimte in een vrachtwagen of auto kostbaar en je wilt dan ook je verhuisdozen zo efficiënt mogelijk inpakken. Sorteer dus je verhuisdozen per kamer, zodat je alles direct naar de juiste kamer kunt brengen en niet alles in het nieuwe huis hoeft uit te zoeken. Schrijf ook op de dozen voor welke ruimte het is.

Bescherm je spullen

Wanneer je breekbare spullen gaat verhuizen, is het belangrijk om je spullen goed te beschermen. Alles zal niet even stevig staan in een verhuiswagen en er kan nog wel eens wat omvallen. Zorg er daarom voor dat je goed beschermmateriaal hebt, zoals noppenfolie of een verhuisdeken. Zo voorkom je dat je spullen kapot of beschadigd aankomen in je nieuwe huis.

Regel hulp

Een verhuizing is enorm veel werk en dit zul je niet gemakkelijk in je eentje of met z’n tweeën kunnen regelen. Vraag daarom familie en vrienden om je te helpen met bijvoorbeeld inpakken, sorteren of etiketten plakken. Regel ook alvast een vrachtwagen of een verhuislift wanneer je bijvoorbeeld in een appartement gaat wonen op de derde verdieping. Dit kun je gemakkelijk vinden, zoek bijvoorbeeld op verhuislift huren Utrecht en je zult gemakkelijk een verhuisbedrijf in de buurt vinden. Een verhuisbedrijf kan je zoveel helpen als jij wilt bij je verhuizen. Van de dozen inpakken tot de dozen weer uitpakken. Je kunt compleet ontzorgd worden tijdens een verhuizing.

Begin op tijd

Dit is misschien wel de belangrijkste tip, want je zult niet de eerste zijn die een verhuizing onderschat. Je hebt altijd meer spullen dan je denkt en het zal dan ook langer duren voordat je alles hebt uitgezocht en in dozen hebt gedaan. Maak dan ook gebruik van je tijd en beslis goed wat je wilt meenemen en wilt weggeven of wilt weggooien. Op deze manier neem je niet onnodig spullen mee en heb je alles helemaal uitgezocht in je nieuwe huis.

Houd spullen apart

Het is logisch als je niet alles in een dag kunt verhuizen. Pak daarom alvast een doos of tas in met spullen die je dagelijks gebruikt en dus ook tijdens je eerste nacht in het huis nodig zult hebben. Hierdoor hoef je niet op zoek in alle dozen naar je tandenborstel. Zo voorkom je dat je alles – wat eerst zo geordend was – weer overhoop haalt.

Geplaatst onder