4 tips om de natuur in jouw interieur te verwerken

De afgelopen jaren zien we steeds meer groen terug binnen de huidige interieurtrends. Geen wonder, want de voordelen van het gebruik van meer groen in huis zijn ongeëvenaard. “Haal meer van de natuur in huis” is dan ook een veelgehoorde kreet. Interessant, maar hoe pak je dit dan aan? Hoe zorg je ervoor dat er meer groen in huis komt, zonder dat dit je al te veel extra onderhoud oplevert? En hoe combineer je dit dan met de rest van je interieur? In dit artikel zetten we vier tips op een rij om je hierbij op weg te helpen. 

  1. Creëer een heuse moswand 

Heb je al eens gehoord van een moswand? Dit is één van de populairste groene trends van dit moment. Deze wanden zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt ze geheel naar eigen wens samenstellen en ze zijn gegarandeerd een absolute eyecatcher binnen jouw interieur. Je kunt de wand als een soort schilderij aan de muur hangen, maar er ook de gehele muur mee bekleden. Net wat jouw voorkeur heeft. 

Een moswand biedt veel voordelen. Op de eerste plaats omdat je zo in één klap meer groen in huis haalt. Maar daarnaast ook omdat het ongelooflijk duurzaam is en heel veel extra sfeer geeft aan een woning. Wil je dus direct meer groen in huis halen? Dan is een moswand zeker een goede keuze. 

  1. Kies voor natuurlijke materialen 

Heb je geen groene vingers en wil je toch meer van de natuur in huis halen? Dan hoef je gelukkig niet altijd voor planten en bloemen te kiezen. Je kunt ook simpelweg voor natuurlijke materialen gaan. Denk bijvoorbeeld aan meubels en accessoires van hout of bamboe. Dit geeft het huis direct een warme en natuurlijke uitstraling, zonder dat dit je extra onderhoud hoeft op te leveren. Dit is de perfecte manier om eenvoudig meer natuur in huis te halen. 

  1. Verzamel spullen uit de natuur 

Heb je kinderen? Dan is het een leuk idee om samen met hen eens op speurtocht te gaan in de natuur. Want waarom zou je materialen uit de winkel halen als er ook heel veel potentiële accessoires voor het grijpen liggen in de natuur? Denk bijvoorbeeld aan takken, boomstammen en gekleurde blaadjes. Natuurlijk kun je deze niet eeuwig in huis bewaren, maar het is leuk om af en toe te verwerken als decoratie in huis. Ook mooi om zo met de seizoenen mee te bewegen en elk seizoen weer geheel nieuwe natuurlijke materialen in huis te verwelkomen. 

  1. Huiskamerplanten 

En last but not least… ook huiskamerplanten mogen natuurlijk niet ontbreken. Hoe meer planten, hoe beter. Wist je dat planten niet alleen goed zijn voor de gezondheid (denk aan een betere luchtvochtigheid en meer zuurstof in huis), maar ook nog eens de mentale gezondheid sterk kunnen beïnvloeden? Uit onderzoek blijkt dat kijken naar planten gelukkig maakt. Genoeg reden om één van deze groene rakkers in huis te halen.

Geplaatst onder